ponedjeljak, 21. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

bivša ministrica

Nikolina Brnjac imenovana u glavnu radnu skupinu za pitanja turizma Europskog parlamenta

Autor: P. N.

21.10.2024. 11:08
Nikolina Brnjac imenovana u glavnu radnu skupinu za pitanja turizma Europskog parlamenta

Foto: Milivoj Mijošek



Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Nikolina Brnjac imenovana je ispred Kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP-a) u Tourism Task Force, glavnu radnu skupinu za pitanja turizma unutar Odbora za promet i turizam (TRAN) Europskog parlamenta.


“Povjerena mi je dužnost ključne osobe Kluba zastupnika EPP-a za pitanja turizma, imenovanjem u Tourism Task Force unutar Odbora za promet i turizam (TRAN) Europskog parlamenta. Velika mi je čast što, kao zastupnica u Europskom parlamentu, nastavljam djelovanje u području turizma, sektora od iznimne važnosti ne samo za našu domovinu nego i cijelu Europsku uniju. Dugogodišnje iskustvo u vođenju nacionalnih politika daje mi temelj za daljnje promicanje održivih rješenja i napretka u ovom ključnom području”, istaknula je Brnjac.


Naglasila je kako će u sklopu ove radne skupine imati aktivnu ulogu u unapređenju održivosti turizma na europskoj razini, ističući Hrvatsku kao pozitivan primjer u tom procesu.




“Tijekom mog ministarskog mandata donesen je novi Zakon o turizmu, koji je stavio poseban naglasak upravo na održivi razvoj, što će i dalje biti smjer za koji ću se zalagati u budućnosti”, zaključila je.