Naime, premijer Plenković zatražio je od SOA-e provjeru istinitosti političkih ocjena koje je izrekla oporba, u kojima se Vladu naziva izdajničkom i eksponentom stranih interesa, a Bulj je u priopćenju taj potez nazvao ‘politizacijom SOA-e, ali i ismijavanjem građana s obzirom na to da za ocjenu karaktera i politika svoje Vlade Plenković, kao vrhovni autoritet, koristi sebi i Milanoviću podređenu agenciju koju su dogovorno kadrovirali’.


“Prvo je Ostojić pitao SOA-u financiraju li Milanovića Rusi, a sada Plenković još sramotnije politizira SOA-u i pravi narod budalama postavljajući upit agenciji koja mu je podređena. Na pitanje: ‘Jesu li Plenković i njegova klika veleizdajnici i rade li po diktatu izvana?’ istinit odgovor ne mogu dati oni koji su podređeni Plenkoviću i Milanoviću, a koje su sami imenovali, poručuje Bulj.




Prvo su, kaže, napravili cirkus od vojske, a sada to rade i od sigurnosno-obavještajne agencije.


“Potvrda da su veleizdajnici i da rade po diktatu izvana su njihova djela: ukidanje kune i uvođenje eura, tjeranje Hrvata, a uvoz strane radne snage, podanički odnos prema Bruxellesu, popuštanje Beogradu i politici tzv. srpskog sveta, uvođenje poreza na nekretnine te odustajanje od vrijednosti koje su važne većini hrvatskog naroda donošenjem Istanbulske konvencije i guranjem rodne ideologije”, pobrojao je Bulj u priopćenju.