Subota, 19. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

SLAVNI član BEATLEsa

Ringo Starr objavljuje novi album ispunjen country glazbom

Autor: T.I.

19.10.2024. 12:46
Ringo Starr objavljuje novi album ispunjen country glazbom

Foto: Press Promo



Živući Beatlesi, Paul McCartney i Ringo Starr ne posustaju. McCartney je upravo na turneji po Južnoj Americi, pa se pred kraj vraća koncertima u Europi, i ne živi na staroj slavi. Njegov McCartney III solo album iz 2020. godine nije bio samo jedno od najbokljih rock djela te godine, već jedno od najnadahnutijih uopće u njegovoj dugoj i plodnoj solo karijeri. Manje medijski eksponirani bivši bubnjar slavne četvorke Ringo, općenito nezasluženo smatran kao najmanje daroviti Beatles, također i dalje kreativno djeluje.


S navršene 84 godine (stariji je od McCartneya za dvije godine), upravo je objavio da izdaje novi solo album, žanrovski daleko od onog što su radili Beatlesi.


Naime, njegov već dvadeset i prvi  solo album „Look Up“ – prvi nakon šest godina –  je ispunjen country glazbom, što se lijepo čuje na promotivnom singlu „Time On My Hands“.




Ovo mu nije prvi put da ulazi u country vode, davne 1970., neposredno po razlazu Beatlesa, njegov drugo solo djelo „Beacoup of Blues“, nasuprot imenu, bio je ispunjen country zvukom.


Ringo Starr je u stvaranju solo albuma uvijek volio imati široku lepezu poznatih glazbenika uza sebe, pa ni ovaj nije izuzetak. U skladanju i pisanju 11 novih pjesama pomogli su mu  T-Bone Burnett, Billy Swan i Bruce Sugar.


“Uvijek sam volio country glazbu. I kada sam zamolio T-Bonea da mi napiše pjesmu, tada nisam ni pomislio da će to biti country pjesma – ali naravno da je bila, i bila je tako lijepa. U to sam vrijeme radio EP-ove i mislio sam da ćemo napraviti country EP – ali kad mi je donio devet pjesama znao sam da moramo napraviti album!


I tako mi je drago da jesmo. Želim zahvaliti i poslati mir i ljubav T Boneu i svim sjajnim glazbenicima koji su pomogli u stvaranju ove ploče. Bio je užitak raditi ga i nadam se da ga je užitak slušati“ – stoji u izjavi za medije Ringa Starra.


Glazbeni gosti osim spomenutih, na „Look Up“ sudjeluju još Billy Strings, Molly Tuttle, Larkin Poe, Alison Krauss i Lucius. Album će se pred publikom naći 10. siječnja 2025. godine.