Subota, 19. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

INCIDENT

Šokantno iskustvo Zadranke u parku za pse na Višnjiku! 'Prijetili su mi i udarali moga psa...'

Autor: Goran Šimunov

18.10.2024. 15:13
Šokantno iskustvo Zadranke u parku za pse na Višnjiku! 'Prijetili su mi i udarali moga psa...'

Foto: ŠC VIŠNJIK



Jedna naša sugrađanka požalila mi se kako je, kada je sa svojim psom u srijedu došla u park za pse u prostoru Sportskog centra Višnjik, joj to nije dopustilo više ženskih i muških osoba. Kad im se opirala, onda su joj ove osobe prijetile i udarale njezina psa.


Nije privatni park


Ova gospođa je napad na sebe i njezina ljubimca prijavila u Policijskoj postaji Zadar, izvijestio je jedan Zadranin na jednoj poznatoj gradskoj Facebook stranici. Potvrdu kako im je ova naša sugrađanka ovaj događaj prijavila potražili smo i u Policijskoj upravi zadarskoj, a do zaključenja ovog teksta nismo dobili njihov odgovor.


– Ova gospođa je plačući došla u drugi gradski park za pse i prepričala što joj se dogodilo. Žao mi ju je, budući da je djelovala šokirano ovakvim ponašanjem tih ljudi. Molim sve one koji idu sa svojim ljubimcima u taj park da prijavljuju ovakve slučajeve nasilja. Park za pse nije privatan park, svi tamo imaju pravo doći sa svojim ljubimcima. Tim velikim i hrabrim ženama koje iz ovog parka za pse istjeruju druge vlasnike pasa i njihove životinje, poručujem kako će takvim ponašanjem sami sebe iz njega istjerati. Osobno ću jednom otići u taj park kako bih vidio o kojim se neljudima radi koji tuku pse i određuju svoja pravila, najavljuje ovaj naš sugrađanin čija je objava izazvala zgražanje u ovoj grupi.


Psi i ljudi




– Stanujem blizu parka za pse na Višnjiku, no nikad ne idem tamo baš zato jer sam čula kako tamo dolaze agresivni vlasnici pasa i njihovi psi. Užasni su, potvrdila je jedna Zadranka, a drugi sudionici u raspravi najavljuju kako ovakvo ponašanje u ovom park za pse neće gledati ravnodušno, već će otići tamo i suprostaviti se ovim nasilnicima.


– Ovakvo ponašanje tih vlasnika pasa je nedopustivo. Posjećujem park za pse i nikako ne mogu prihvatiti ponašanje nekih vlasnika. Ili su na mobitelu, ili dođu u park kao da je to toalet za njihove pse. Pitam se koriste li oni u svojim domovima toalet ili dnevni boravak za svoje potrebe. Park za pse je dnevni boravak za njih i njihovu igru, socijalizaciju, druženje. Poneki od takvih ljudi uđu u ovaj park, njihov pas obavi svoje i oni bez srama izađu. Upoznala sam, na sreću, više odgovornih vlasnika, naučila i razmijenila puno lijepih riječi i savjeta o našim ljubimcima. Psi su izuzetni prijatelji, za brigu i ljubav vraćaju puno više, za razliku od ljudi. Često čujem u parku »moj pas je diva u odnosu na tvog, ima rodovnicu, pedigre…« Šteta što to nemaju neki vlasnici, poručuje ova vlasnica psa.