Srijeda, 16. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

ODLAZAK TRENERA

Razišli se Zadar Plus i Šime Kraljević

Autor: Šime Ćurko

15.10.2024. 19:48
Razišli se Zadar Plus i Šime Kraljević

Foto: LUKA JELIČIĆ



Šime Kraljević više nije trener ŽKK-a Zadar Plus, piše u objavi na društvenim mrežama zadarskog Premijer i WABA ligaša koju prenosimo:




– Nakon tri sjajne sezone suradnje koje su iza nas, došao je kraj. Rastajemo se u prijateljskim odnosima i tko zna, možda nam se putevi opet susretnu. Treneru hvala na svemu i sretno dalje. Kraljević je na klupi Zadar Plusa bio od ljeta 2021., kada je tek osnovani klub počeo pripreme su svoju prvu sezonu. U aktualnu sezonu, u kojoj je ekipa znatno pojačana, te su istaknute ambicije borbe za trofeje, Plusice su krenule pobjedama protiv Medveščaka i FSV-a u Premijer ligi, te Studio Zagreba u WABA ligi. Uslijedila su dva uvjerljiva poraza, u regionalnom natjecanju u Bugarskoj od Montane, te u domaćoj ligi u Zagrebu od Trešnjevke 2009. –


Došlo je do zasićenja s obje strane i mislim da je ovo najbolje rješenje za sve. Klubu želim svu sreću i tko zna, možda nam se doista putevi sretnu u budućnosti – kratko je rekao Kraljević, koji je s klubom potpisao tri uspješne sezone.


U prvoj su Zadranke bile druge u Prvoj ligi, te su poražene u kvalifikacijama za Premijer ligu od Splita. Godinu dana kasnije suvereno su osvojile Prvu ligu i izborile najjači rang, u kojem su lani bili desete. Plasman bi bio sigurno i bolji da se ekipa nije potpuno osula u drugom dijelu natjecanja. Ujedno su 2022./23. bile pobjednice međunarodne Lige bez granica. Mladen Dražić, predsjednik kluba, rekao je da će ekipu do dolaska novog trenera voditi Davorka Balić, koja će biti u dvostrukoj ulozi, igračice i trenerice. Balić će debi imati sutra u 20 sati u Jazinama u trećem kolu WABA lige protiv ekipe Orlovi iz Banja Luke.