Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Novogodišnje kupanje

FOTO Nova godina proslavljena tradicionalnim kupanjem na rivi

01.01.2023. 15:14
FOTO Nova godina proslavljena tradicionalnim kupanjem na rivi

Foto: Dino Stanin/PIXSELL



Tradicionalnim dočekom na otvorenom Zadrani su sinoć ušli u Novu 2023. godinu. Cjelodnevni program na Narodnom trgu i Trgu Petra Zoranića kulminirao je koncertima Tončija Huljića & Madre Badessa benda i klape Rišpet na Adventu u Zadru, uz istovremeni nastup grupe Forum na Narodnom trgu.


Proslava je počela u ranim večernjim satima, a nešto iza 22 sata čuli su se prvi tonovi žive svirke na adventskoj pozornici. Za Tončija Huljića i njegove glazbenike bila je ovo iznimna večer, budući da se rijetko odazivaju ovakvim pozivima, ali s obzirom na to kako je Zadar za njega poseban grad s radošću se odazvao zajedničkom dočeku.


A nakon lude noći, Zadrani su ulazak u novu godinu proslavili još jednim tradicionalnim događajem. Naime, točno u podne okupili su se na zadarskoj rivi, točnije na orguljama gdje su novo ljeto pozdravili kupanjem u moru. Na Rivi se tako okupio popriličan broj građana koji su uživali u kupanju. I vrijeme im je danas bilo naklonjeno pa je tako, uz visoke temperature koje vladaju već neko vrijeme, rivu okupalo i sunce pa je prizor podsjećao više na neke proljetne dane nego na siječanj. A kako im je bilo pogledajte u fotogaleriji.


Dino Stanin/PIXSELL


Dino Stanin/PIXSELL


Dino Stanin/PIXSELL


Dino Stanin/PIXSELL


Dino Stanin/PIXSELL