ponedjeljak, 14. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

“Doživjeti stotu!”

Bijelo dugme najavilo veliki koncert povodom 50. obljetnice benda

Autor: S.M.

14.10.2024. 14:10
Bijelo dugme najavilo veliki koncert povodom 50. obljetnice benda

Foto: STUDIO 42/ATA IMAGES



Legendarni rock bend Bijelo dugme u subotu 29. ožujka 2025. stiže u Arenu Zagreb u sklopu svoje monumentalne turneje “Doživjeti stotu!” kojom obilježava 50 godina karijere. Nakon rasprodanih koncerata u Puli i Splitu, organizatori najavljuju da će Bijelo Dugme svirati svoje bezvremenske hitove i pred publikom u Zagrebu, na nastupu koji će biti vrhunac njihove obljetničke turneje.


Ulaznice za ovaj koncert kreću u prodaju u srijedu 16. listopada u 9 sati, a mogu se naći putem online Entrio sistema i na Entrio prodajnim fizičkim mjestima. Cijena ulaznica za parter je 25 eura, tribina gore 30 eura i tribina dolje 40 eura i VIP lože 100 eura.



Zlatna postava




Bend ponovno nastupa nakon gotovo 20 godina od posljednjih koncerata koje su održali 2005. u Zagrebu, Sarajevu i Beogradu pred više od dvjesto tisuća gledatelja.


“Dugmetomanija” će se širiti u regiji i po svijetu i to kroz dvije godine tijekom kojih bend planira održati 50 koncerata za 50 godina benda.


U Arenu Zagreb stiže zlatna postava benda koju čine Goran Bregović na gitari, Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa kao vokali, Điđi Jankelić na bubnjevima, Zoran Redžić na basu, te Ogi Radivojević na klavijaturama.


S obzirom na to kako klavijaturisti Vlado Pravdić i Lazar Ristovski više nisu među živima, na klavijaturama će biti dugogodišnji Bregovićev suradnik i multiinstrumentalist Ogi Radivojević.