ponedjeljak, 14. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

prijem

Gradonačelnik Dukić uručio nagrade najboljim zadarskim nastavnicama i profesoricama

Autor: Portal ZL

14.10.2024. 14:28
Gradonačelnik Dukić uručio nagrade najboljim zadarskim nastavnicama i profesoricama

Foto: Grad Zadar



U povodu Svjetskog dana učitelja Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih tradicionalno nagrađuje najbolje odgojno-obrazovne djelatnike o čemu odlučuje stručno povjerenstvo sastavljeno od učitelja, nastavnika, stručnih suradnika, odgajatelja i ravnatelja, ili osoba izabranih u znanstveno-nastavno, umjetničko-nastavno, znanstveno ili nastavno zvanje.




Ove godine među nagrađenima su i nastavnice i profesorice iz zadarskih škola – Irena Dukić iz Osnovne škole Voštarnica; Jadranka Dunatov, Zrinka Klarin, Anita Mustać i Tamara Valčić iz Osnovne škole Šime Budinića; Anita Šimac iz Osnovne škole Petra Preradovića, Josipa Zanki iz Osnovne škole Smiljevac  te Sandra Bačić iz Škole primijenjene umjetnosti i dizajna i Helena Vulić iz Prirodoslovno-grafičke škole.


Tim povodom, za nagrađene zadarske nastavnice i profesorice organiziran je prijem u Maloj vijećnici na kojem je gradonačelnik Branko Dukić, uz čestitku i zahvalu, najboljim odgojno-obrazovnim djelatnicama na području Grada Zadra uručio i novčane nagrade u iznosu od tisuću eura.


– Vama i svim vašim kolegicama i kolegama želim i na ovaj način zahvaliti na predanom i odgovornom radu. Ponosni smo na vašu inovativnost, kreativnost, a zahvalni na suosjećajnosti i strpljenju.




Iza svakog izvrsnog učenika stoji i izvrsni učitelj, nastavnik ili profesor. Naravno, i obitelj, ali ipak, bez nastavnika koji potiču na kreativnost, istraživanje, radne navike teško bi bilo školskog uspjeha.


A taj uspjeh zadarskih učenika i ove je godine bio vrijedan divljenja – kazao je gradonačelnik Dukić istaknuvši kako je u prošloj školskoj godini više od stotinu zadarskih osnovnoškolaca uspješno sudjelovalo na različitim državnim i međužupanijskim natjecanjima, a njih čak 11 postali su državni prvaci.




–  Često ističemo brojne izvannastavne aktivnosti koje su namijenjene zadarskim školarcima – od produženih boravaka, asistenata u nastavi, ranog učenja drugog stranog jezika, brojnih sportskih aktivnosti i natjecanja, do stipendiranja i centara izvrsnosti.


Iza svega toga stoje odgojno-obrazovni djelatnici. A ove godine, vas osam dama ste se posebno istaknule. Vaš je posao poziv i u obavljanju tog odgovornog posla neizostavna je ljubav, razumijevanje, odricanje. Na tome smo vam posebno zahvalni – zaključio je zadarski gradonačelnik.


Ovo zvanje je naš život, mi živimo život obrazovanja i radimo, ne sami, već zajedno s djecom koja su vrijedna, znatiželjna i žele se uključiti u projekte, a kojih je zaista puno. -istaknula je profesorica Zrinka Klarin.


Zahvalivši na primijećenom trudu profesorica Anita Šimac rekla je: Lijepo je čuti pohvalu i i od roditelja i javnosti, jer se naša struka prečesto spominje u negativnom kontekstu, što zna biti obeshrabrujuće.


Za ugled struke i za grad je divno čuti i javnu pohvalu ljudima koji jako puno rade i trude se, kao kolegica Anita Mustać kojoj je ovo šesta nagrada za redom.