ponedjeljak, 14. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

u tijeku očevid

Sudar tramvaja i autobusa, jedna osoba poginula

Autor: Portal ZL

14.10.2024. 08:08
Sudar tramvaja i autobusa, jedna osoba poginula

Foto: Neva Zganec/PIXSELL



U Novom Zagrebu jutros je došlo do sudara tramvaja i autobusa pri čemu je jedna osoba poginula, a tramvajski promet je u prekidu u oba smjera.


“Jutros, 14. listopada oko 5,15 sati, Zagreb, Avenija Dubrovnik, rotor Zapruđe, dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovali tramvaj i autobus bez putnika pri čemu je jedna osoba smrtno stradala. Tramvajski promet je u prekidu, a rotorom teče usporeno. Očevid u tijeku”, javili su iz Policijske uprave zagrebačke.


Iz HAK-a su objavili kako je zbog sudara tramvaja i autobusa na kružnom toku u Zapruđu prekinut tramvajski promet u oba smjera i cestovni promet iz Sarajevske u smjeru Avenije Dubrovnik. Vozačima savjetuju korištenje alternativnih pravaca zbog stvaranja gužvi.




ZET je objavio da su preusmjerene tramvajske linije 6, 7 i 8.


“Linija 6 prometuje Ulicom grada Vukovara do Žitnjaka, linija 7 Ulicom grada Vukovara i Savskom cestom do Savskog mosta, a linija 8 Ulicom grada Vukovara do okretišta Heinzelova. Na relaciji Savski most – raskrižje Držićeve i Vukovarske putnike prevoze autobusi”.


Na mjestu nesreće još traje očevid, a u ovom trenutku još nije jasno tko je poginuo, obzirom je autobus bio bez putnika.