ponedjeljak, 14. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

VREMENSKA PROGNOZA

Početak tjedna obilježit će pretežno sunčano vrijeme, evo detalja

Autor: P. N.

13.10.2024. 16:27
Početak tjedna obilježit će pretežno sunčano vrijeme, evo detalja

Foto: Mate Komina



Subota je protekla uz pretežno sunčano vrijeme, kao stvoreno za boravak na otvorenom uz samo povremeno umjeren jugozapadnjak i ugodnu, prosječnu toplinu za doba godine. I drugi dio vikenda bit će povoljan za aktivnosti na otvorenom jer će na vrijeme utjecati polje povišenog tlaka zraka. Hladna fronta u našoj blizini nije bogata vlagom, nego će nakon njezina prolaska doći do pritjecanja malo hladnijeg zraka, piše HRT.


Temperature do 24


U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano, povremeno uz malu i umjerenu naoblaku. Puhat će slab do umjeren jugozapadni i zapadni vjetar. Najniža temperatura oko 8, a najviša dnevna između 21 i 23.


U središnjim krajevima djelomice sunčano uz povremeno umjeren jugozapadni vjetar. Minimalna temperatura između 8 i 10, a najviša dnevna oko 21 stupanj.




Djelomice sunčano bit će na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj. Uz povremeno više oblaka malo kiše može pasti, osobito na širem riječkom području, rijetko i u gorskim krajevima. Vjetar slab do umjeren, u gorju povremeno jak jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni.


Jutro u gorju razmjerno svježe, a najviša temperatura oko 18, na moru od 20 do 23. Još malo toplije bit će na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije uz temperaturu između 22 i 24.


Prevladavat će sunčano, u unutrašnjosti Dalmacije uz povremeno umjerenu naoblaku. Puhat će slab do umjeren jugozapadni i zapadni, prema otvorenom i sjeverozapadni vjetar.


Umjerenog sjeverozapadnjaka, uz obalu i jugozapadnjaka bit će i na jugu uz malo do umjereno valovito more. Prevladavat će sunčano uz temperaturu između 22 i 24, sličnu temperaturi mora.


Početak tjedna


“Prvu polovinu sljedećeg tjedna u unutrašnjosti će obilježiti pretežno ili djelomice sunčano vrijeme. Oblačnije će biti u ponedjeljak, a u drugom dijelu dana mjestimice može pasti malo kiše. Ujutro valja računati na maglu, osobito od utorka.


Na Jadranu pretežno sunčano. U ponedjeljak oblačnije na sjevernom dijelu gdje može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni, a u srijedu prolazno i bura. Temperatura bez znatnije promjene”, kaže za HRT meteorologinja Dunja Plačko Vršnak.