Subota, 12. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

SJEĆANJE NA POGINULE

U Benkovcu svečano obilježene obljetnice vojnih postrojbi

Autor: Portal ZL

12.10.2024. 15:30
U Benkovcu svečano obilježene obljetnice vojnih postrojbi

U Benkovcu je svečano obilježena 33. obljetnica osnivanja 134. brigade Hrvatske vojske i 30. obljetnica osnivanja 134. domobranske pukovnije.


Foto: Zadarska županija


Riječ je o postrojbama koje su u Domovinskom ratu branila naselja biogradskoga i stankovačkoga kraja te sudjelovala u oslobađanju Ravnih kotara i Bukovice.
Cilj događanja je očuvanje uspomene na poginule i nestale branitelje s područja biogradskog i benkovačkog kraja, kao i odavanje počasti svim sudionicima Domovinskog rata koji su svojim doprinosom omogućili obranu i sigurnost ovog dijela Hrvatske.
Na svečanoj akademiji uz ratne zapovjednike Rodoljuba Barića i Josipa Čerinu govorili su gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić, državni tajnik u ministarstvu branitelja Darko Nekić i župan Božidar Longin koji se obratio prisutnima.

Domovinski rat naučio nas je zajedništvu jer upravo je ono bilo temeljem naše obrane. Danas u miru, zajedništvo i suradnja bi ponovo trebali biti temeljem svih naših aktivnosti jer jedino tako možemo uspjeti sačuvati ono što smo u ratu stvorili, ali i raditi dalje na održivom razvoju i boljem i sretnijem životu naših građana. Budimo odgovorni članovi društva i poštenim i vrijednim radom nastavimo voljeti Domovinu te učiti svoju djecu i unuke da i oni čine isto, istaknuo je župan Longin.


Foto: Zadarska županija