Četvrtak, 10. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

STOLNI TENIS

Požega i Vodovod slavili na Bagatu

Autor: Šime Ćurko

09.10.2024. 12:55
Požega i Vodovod slavili na Bagatu

Foto: STK DONAT



Stolnotenisači Donata ovogodišnji nastup u Superligi počeli su s trima porazima. Nakon gostovanja u Puli, izgubili su od Požege i Vodovoda, koji su do bodova došli u dvorani na Bagatu. Zadrani imaju puno problema sa sastavom ove sezone, nakon što u prvom kolu nije nastupio Tomislav Zubčić, u dvobojima sa Slavoncima izostao je Daniel Mijatović. U Zadru još nema ni najavljenog mladog Nigerijca Muizza Olawalea Adegokea (2006.), pa je na parket morao i veteran, ujedno i trener Davor Karlović. U takvoj situaciji priliku je dobio mladi Mate Kurilić, koji je u dvoboju s Požegom pružio dobar otpor Tinu Islamoviću. Poveo je Kurilić 1:0 u setovima, imao je i prednost od 6:2, ali nije ju uspio iskoristiti, te je na kraju izgubio tijesno dva seta zaredom 11:8, da bi u zadnjem Islamović slavio s 11:6.


– Šteta zbog poraza, ali Mate je tek prva godina juniora i ima još prostora za rast i napredak. Čekamo još rješavanje situacije oko vize s mladim Nigerijcem – kaže Karlović, koji je ozlijeđen glatko izgubio protiv Domagoja Maglića. U trećem meču s Požegom Zubčić je imao dvije meč-lopte protiv Josipa Mustapića u četvrtom setu, ali nije ih iskoristio i na kraju je izgubio 3:2.


U dvoboju s Vodovodom bod Donatu donio je Zubčić, ali s dvama porazima povratnika Ante Ražova i jednim Kurilića Zadrani nisu imali izgleda, pa su i Osječani upisali pobjedu. U trećem kolu Donat će biti domaćin Starru i STK Zagrebu, momčadima protiv kojih će se teško biti vaditi. Ipak, uspiju li se u Donatu ekipirati, tako zna…