ponedjeljak, 14. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

ODLIČAN NASTUP

IZAZOV TALIJANSKE KUHINJE Bonaventura Žagar i Zara Bajlo briljirali u MasterChefu!

Autor: Portal ZL

08.10.2024. 11:38
IZAZOV TALIJANSKE KUHINJE Bonaventura Žagar i Zara Bajlo briljirali u MasterChefu!

Foto: NOVA TV



U posljednjoj epizodi MasterChefa kandidati su se suočili s izazovom talijanske kuhinje, a tema su bila tri klasična talijanska jela – njoki, tjestenina i rižot, piše Dnevnik.hr.


– Sergio, kao pobjednik prethodnog izazova, imao je priliku birati skupine namirnica za svaki tim. Za tim chefa Gorana odabrao je sastojke za rižoto (arborio rižu, sir brie, češnjak, bijelo vino i timijan), Stjepanov tim kuhao je tjesteninu (s maslinovim uljem, brašnom, bosiljkom i jajima), dok je Mariov tim pripremao njoke (s gorgonzolom, brašnom, muškantnim oraščićima, jajima i krumpirom). Osim navedenih, kandidati su mogli uzeti još i dodatne namirnice, osim jedne koju je mogao korisiti samo Sergio.  Bila je to njegova dodatna pogodnost koju je stekao zahvaljujući pobjedi u prethodnom izazovu. Sergio se odlučio za grana padano kao svoju posebnu namirnicu. „Vrlo bitan element za sva tri jela“, komentirao je chef Mario namirnicu koju zbog Sergievog odabira nisu mogli u svojim jelima koristiti ostali kandidati, prenosi Dnevnik.


Natjecatelji su imali 45 minuta za kuhanje, a na kraju su najbolje tanjure imali Bonaventura Žagar, Zara Bajlo i Sead Bojić. Seadovo jelo „Ružica si bila“ na kraju je proglašeno najboljim. Žiriju je servirao raviol u obliku ruže punjen posnim sirom i vrganjem, uz kremu od shiitake gljiva te pire od boba.