ponedjeljak, 7. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

MINISTARSTVO ZNANOSTI

Povodom Dana učitelja nagrađeno 513 najuspješnijih, među njima osmero iz Zadra

Autor: Portal ZL

07.10.2024. 15:32
Povodom Dana učitelja nagrađeno 513 najuspješnijih, među njima osmero iz Zadra

Foto: Hina/MZO



U povodu Svjetskog dana učitelja, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih već tradicionalno nagrađuje najbolje odgojno-obrazovne djelatnike.




Povjerenstvo za nagrađivanje odabralo je 513 najuspješnijih u školskoj godini 2023./2024. koji će biti nagrađeni novčanim iznosom od 1 327 eura.


Svečanost dodjele održana je u ponedjeljak, 7. listopada, u Kongresnoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu. Tom prigodom nagrađenima se obratio ministar znanosti, obrazovanja i mladih prof. dr. sc. Radovan Fuchs.


– Danas vam želim zahvaliti za sve što činite, za svaki trenutak posvećenosti, svaku riječ potpore, svaki napor koji ulažete u našu zajedničku budućnost. Svima vama koji ste odabrali tako častan i jedinstven poziv želim sretan Svjetski dan učitelja uz obilje zdravlja i osobnog zadovoljstva! Neka vas u vašem radu prate uspjesi i radost, istaknuo je ministar Fuchs.




Javni poziv za nagrađivanje otvoren je u lipnju 2024. godine, a prijave je razmatralo Povjerenstvo sastavljeno od učitelja, nastavnika, stručnih suradnika, odgajatelja i ravnatelja ili osoba izabranih u znanstveno-nastavno, umjetničko-nastavno, znanstveno ili nastavno zvanje.


Među nagrađenima je i osmero učitelja iz Zadra. Osnovna škola Šime Budinića u Zadru ima čak četiri nagrađena, a to su Jadranka Dunatov, Zrinka Klarin, Anita Mustać i Tamara Valčić. Iz Zadra su još nagrađeni i Sandra Bačić iz Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar, Irena Dukić iz Osnovne škole Voštarnica Zadar, Anita Šimac iz Osnovne škole Petra Preradovića Zadar i Helena Vulić iz Prirodoslovno-grafičke škole Zadar.