Nedjelja, 6. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

hit boja

Kako kombinirati bordo boju uz ključne komade za pravi jesenski 'look'

Autor: Mija Dropuljić

06.10.2024. 17:15
Kako kombinirati bordo boju uz ključne komade za pravi jesenski 'look'

Foto: Pexels



Jesen je stigla, a s njom i jedna boja koja će dominirati ulicama, modnim pistama i ormarima – bordo. Ova bogata, sofisticirana nijansa crvene ove je sezone pravi hit, i ne samo da daje dozu elegancije, već je i nevjerojatno svestrana.


No, što čini bordo boju toliko posebnom ove jeseni i u koje komade se isplati uložiti? Evo nekoliko ključnih savjeta.


Nijansa između elegancije i moći


Bordo je nijansa koja spaja intenzivnost crvene i dubinu smeđe, stvarajući bogat ton koji odiše luksuzom. Popularna bordo nijansa ove jeseni je tamnocrvena s primjesama ljubičaste i smeđe. Ova boja daje profinjenost i toplinu, čineći je savršenim izborom za hladnije dane.


Ključni komadi u koje treba uložiti




Ako želite pratiti ovaj trend, razmislite o ulaganjima u sljedeće ključne komade:


Kaput: Bordo kaput pravi je statement komad. Dug, strukiran ili u oversized kroju, unijet će dozu elegancije u svaki outfit.


Kožna jakna: Kožna jakna u bordo nijansi je savršena kombinacija urbanog i chic stila. Nosiva je i u casual i u večernjim prilikama.


Pleteni džemper: Mekan, udoban džemper u ovoj boji lako se kombinira s trapericama, suknjama, pa čak i poslovnim hlačama.


Torba ili cipele: Modni dodaci u bordo boji savršeno podižu svaki outfit. Bordo torba srednje veličine ili gležnjače u ovoj nijansi sigurno će privući poglede.


Modne kombinacije za svaki dan


Kako biste izvukli maksimum iz ovog trenda, važno je znati kako kombinirati bordo boju s drugim tonovima.


Elegantni look: Kombinirajte bordo kaput s crnim hlačama i jednostavnom bijelom bluzom. Dodajte bordo torbu i cipele s niskom petom kako biste zaokružili sofisticirani outfit.


Casual chic: Bordo pleteni džemper, svijetle traperice i crne gležnjače s debelom petom čine idealan spoj za opuštene dane u gradu.


Poslovni stil: Bordo midi suknja od satena uz kremasti dolčevitu i crne čizme stvara ženstven i elegantan poslovni look.


Večernji outfit: Bordo kožna jakna preko crne haljine s čipkom i bordo gležnjače za dramatičan, ali moderan večernji look.


Zašto volimo bordo?


Osim što je izrazito elegantna i lako kombinirajuća, bordo boja dodaje dubinu i karakter svakom izgledu. Ona je dovoljno upečatljiva da bude u centru pažnje, a istovremeno nenametljiva, što je čini savršenim izborom za sve koji žele balansirati između jednostavnosti i luksuza.


Bordo ove jeseni nosi priču o snazi, stilu i samopouzdanju. Ako želite osvježiti svoju garderobu i pratiti najnovije modne trendove, bordo je boja u koju se isplati uložiti!