Petak, 4. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Treća i Četvrta malonogometna liga

Gegaj protiv Dasiadda, Yuma i Jasenice podarile ljepoticu

Autor: Alen Plahinek

04.10.2024. 09:24
Gegaj protiv Dasiadda, Yuma i Jasenice podarile ljepoticu

Foto: Futsal liga Zadar



Odrađeno je tek 80 minuta nogometa u Trećoj malonogometnoj ligi Udruge za mali nogomet Zadarske županije, ali samo jedna momčad može se pohvaliti da je i dalje stopostotna. To je Sveti Martin iz Pridrage koji je pobjedi protiv Recreativa dodao i trijumf protiv Albatrosa, ponajviše zahvaljujući raspoloženom Remšaku koji je prvo izjednačio na 1:1, a onda stavio i točku na i za 3:1. Na potpuno drugom kraju ligaške ljestvice je Kolan koji je drugi puta poražen. Sada im je »presudilo« Briševo s 5:1 kojem su ovo bili prvi bodovi sezone.


Prvi puni plijen osvojio je i Recreativo protiv Privlake 2017 (6:1). Privlačani su ušli u drugo poluvrijeme sa zaostatkom 1:2 i imali mogućnost zakomplicirati susret, ali »Rekreativci« dominiraju kroz drugih 20 minuta i zasluženo uzimaju tri boda. Pag je s 4:1uz dva pogotka Brune Škode nadigrao Osam Mladi, dok je Deportivo iz Murvice u završnici susreta uspio »ukrasti« bod Azinama zahvaljujući Luki Škari. Zemunik i Kukljica podijeli su bodove uz rezultat 3:3. Kukljičani su do 26. minute imali 2:0, no u razmaku od tri minute dobili su tri boda i onda uspjeli izvući bod u 36. minuti. Posedarje i Slivnica također su remizirali, 2:2.


Rezultati Treće lige (2. kolo): Albatros-Sv. Martin Pridraga 1:3 (Vidaković/ Remšak 2, Baždarić), Zemunik-Kukljica 3:3 (J. Buljat, Marojević, Šare/ I. Buljat (ag.), Lisica, Cukar), Kolan-Briševo 1:5 (Mirčić/ Zanić, Blažević 2, Grabovac, Paleka), Pag-Osam Mladi 4:1 (B. Skoda 2, A. Skoda, Bukša/ Brkić), Recreativo-Privlaka 2017 6:1 (Ramov, A. Petričić 2, Marinović, Delić, Šarlija/ Mustać), Deportivo la Murvica-Azine 2:1 (Pavičić, Škara/ Peleško), Posedarje-Slivnica 2:2 (Ivandić, Rončević/ Lerga, Šušić).





U najslabijem rangu županijskog malog nogometa situacija je puno zanimljivija nakon dva kola. Čak pet momčadi nije osjetilo gorak okus poraza, a pet momčadi nije osjetilo ni sladak okus pobjeda, ali ni bodova. Zahvaljujući najboljoj gol-razlici vodi Bakari iz Vrani koji je pobjedi 7:0 nadodao i 5:1 protiv Gorice. Isti rezultat bio je i na utakmici Voštarnice i Interblocka. Najlakše do bodova stigla je Sveta Juština kojoj je momčad Sveučilišta u Zadru predala bez borbe.


Rezultat 4:1 viđen je u dva navrata. Futsal Študija »izštudirala« je Dasiaddo, a najpripremljeniji bio je Vujica kojem je pripao hat-trick. Nevera pak je »poharala« Aenonu. Mreže su mirovale u prvom dijelu, no nakon 1:1 u 30. minuti Marko i Manuel Colić rješavaju pitanje slavljenika, a Srdarović u posljednjim trenucima završava priču.


Adriatico je došao do prvog slavlja, 2:0 protiv Kadulje iz Slivnice, dok je Mornar iz Novalje upisao prvi poraz jer nisu imali nikakvo rješenje za Brunu Gegaja iz Ostatka svijeta koji im je ubacio pet »komada« (3:5). Ipak, ljepotica kola pripala je Yumi i Jasenicama (5:7). Potpuno ludu utakmicu savršeno su otvorile Jasenice koje su u prvih 25 minuta zabile šest pogodaka. Yuma pak na to odgovara s pet vezanih i donosi neizvjesnost u zadnjim trenucima, no Šarlija je bio hladnokrvan kad je bilo najpotrebnije i donio svojoj momčadi novo slavlje.


Rezultati Četvrte lige (2. kolo): Adriatico-Kadulja Slivnica 2:0 (Vrsaljko, Baraban), Universitas Jadera-Sveta Juština Pakoštane 0:3 (predano.), Yuma-Jasenice 5:7(Bučić, Gašpar, Jurica 2, Vicković/ Zubak, I. Šarlija, J. Šarlija, Karamarko, Baričević), Interblock-Voštarnica 1:5 (Bujačić/ Juras, Glavan 2, Oštrić, Kučina), Mornar Novalja-Ostatak svijeta 3:5 (Meštorvić, Šuljić, Dabo/ Gegaj 5), Dasiaddo-Futsal Študija 1:4 (Ivaz/ Vujica 3, Vukančić), Gorica-Bakari Vrana 1:5 (Ninčević/ J. Čirjak 2, B. Čirjak, Šarić, Zurak), Nevera-Aenona Nin 4:1 (Manuel Colić, Marko Colić 2, Srdarović/ Pijaca).