Četvrtak, 3. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

kazališni vikend

KU Igrajmo se s ponosom najavljuje jedinstvenu manifestaciju

Autor: Matea Guzalić

03.10.2024. 15:00
KU Igrajmo se s ponosom najavljuje jedinstvenu manifestaciju

Foto: Igrajmo se



Kazališna udruga Igrajmo se s ponosom najavljuje drugo izdanje manifestacije Kazališni vikend koja njeguje dramski odgoj, kazališno stvaralaštvo te promiče vrijednosti druženja, razmjene ideja i zajedništva. I ove godine u suradnji s prijateljima iz Pozorišta mladih Tuzle, zadarska je Udruga pripremila zanimljiv, sadržajan i poučan program.


Kazališni vikend za djecu i mlade jedinstvena je manifestacija u našem gradu, osmišljena kao odgovor na potrebe djece i mladih, s ciljem stvaranja posebnog prostora koji povezuje umjetnost, kreativnost i dijalog. Ovaj događaj okuplja djecu i mlade od 7 do 18 godina, pružajući im priliku da izraze svoje umjetničke talente, podijele svoje mišljenje o važnim temama i zajedno stvaraju nove ideje.


Temelj Vikenda je ljubav prema kazalištu, dramskoj igri i zajedništvu, s fokusom na suradnji i kvalitetnom rastu djece i mladih. Manifestacija je prilika za stvaranje boljeg okruženja kroz umjetnost i kulturu, naglašavajući važnost suradnje, empatije i međusobnog razumijevanja.




»Mijenjajući svijet promijenite sebe« (B. Brecht) bio je slogan prvog Kazališnog vikenda, inspiriran predstavom »Poučak o suglasnosti«, a poruka koja će zaključiti drugi Kazališni vikend dolazi izravno od djece i mladih – onih koji su budućnost i nositelji promjena.


Program 2. Kazališnog vikenda započinje u četvrtak, 10. listopada u 19 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar kada je na rasporedu predstava »Laštik« koju izvode polaznici Kazališne udruge Igrajmo se, a u režiji Matije Šango Šimurina.


Potrebno je i naglasiti kako Kazališna udruga Igrajmo se sad već nekoliko godina njeguje prijateljski odnos s Pozorištem mladih Tuzle te ovom hvalevrijednom suradnjom žele povezati dva grada, djecu i mlade koji u njima žive i odrastaju te pokazati publici ulogu kazališta u odgoju.


– Pozivamo Vas da podržite našu misiju i sudjelujete u stvaranju ovog jedinstvenog događaja, koji promovira rast, razvoj i zajedništvo među mladima.


Zahvaljujemo na svakoj kupljenoj karti i Vašoj prisutnosti koja pomaže oblikovati svjetliju budućnost za djecu i mlade, zaključila je voditeljica KU Igrajmo se Matija Šango Šimurina te pozvala sve da im se pridruže u kulturnom odgoju našeg grada.


Više informacija o programu pronađite na Facebook stranici Kazališna udruga »Igrajmo se« Zadar, kao i na stranicama Pozorište mladih Tuzle.