Četvrtak, 3. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Osmina finala

Donatice porazom od Hajduka ispale iz Kupa

Autor: Šime Ćurko

03.10.2024. 09:09
Donatice porazom od Hajduka ispale iz Kupa

Foto: Mate Komina



Nogometašice Donata nastup u Hrvatskom kupu završile su na prvoj prepreci, nakon što je u osmini finala jučer na Višnjiku s 4:0 bolji bio Hajduk. S obzirom na to da su Splićanke u Prvoj, a Zadranke u Drugoj ligi, očekivani je to rasplet dvoboja u kojem se odlučivalo o putnicama u četvrtfinale. Domaće su odigrale dobro prvo poluvrijeme, i kada se činilo da će se na odmor otići bez golova mrežu Zadranki pogodila je Ana Bakalar. U nastavku dva gola za Hajduk je postigla Andrea Grebenar, a jednom se u strijelkinje upisala Branka Bagarić.


– Odlično smo se držali do 45. minute, kad smo primili prvi pogodak. Do tada smo pogodili gredu i imali još dvije dobre prilike. I protivnice su imale prigode koje nisu iskoristile. U drugom poluvremenu ozlijedile su se Martina Matijević i Mia Pestić, naše bitne igračice, što Hajduk koristi i sigurno privodi utakmicu kraju. Ponosan sam na svoje igračice jer su željom, pristupom i kvalitetnom igrom pokazale da mogu pružiti otpor odličnoj ekipi Hajduka. Ispali smo iz Kupa, ali nemam što zamjeriti svojoj ekipi – rekao je Jure Vuleta, trener igračica Donata, koje se okreću obvezama u Drugoj ligi. U četvrtom kolu u nedjelju 6. listopada u 15 sati bit će domaćin Rijeci.


– U toj utakmici se nadamo povratku na pobjedničke staze – zaključio je Vuleta.




DONAT   0


HAJDUK   4


ZADAR – Igralište ŠC Višnjik. Sudac: Mateo Erceg (Pristeg). Pomoćnici: Sinovčić (Novigrad), Župan (Zadar). Strijelkinje: 0:1 Bakalar (45’), 0:2 Grebenar (56’), 0:3 Grebenar (61’), 0:4 Bagarić (70’).


DONAT: Vidović (od 66’ Adamović), Kanjer, Alić, Matijević (od 61’ Silic), Laća, Bulum, Jurjević, Jokić (od 82’ Erceg), Pestić (od 66’ Mikić), Heganović, Čavić (od 82’ Lordanić). Trener: Jurica Vuleta.


HAJDUK: Ristovski, Dulčić (od 70’ Kelava), Brnić, Vlastelica (od 46’ Prskalo), Bakalar, Pedić, Čanjevac (od 46’ Mišura), Bagarić, Grebenar (od 80’ Perković), Bukač (od 70’ Vlajčević), Kukavica. Trenerica: Tamara Benković.