ponedjeljak, 30. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

svestrani ivica

Urar Ivica maraton Preko-Zadar otplivao čak 23 puta: 'Vjerujem da sam u Zadarskoj županiji najstariji'

Autor: Portal ZL

30.09.2024. 16:01
Urar Ivica maraton Preko-Zadar otplivao čak 23 puta: 'Vjerujem da sam u Zadarskoj županiji najstariji'

Foto: Screenshot: HRT



Urar Ivica Čulina maraton Preko-Zadar otplivao je čak 23 puta, a njegova radionica puna je priznanja i novinskih isječaka s plivačkih maratona, piše Radio Zadar.


– Unuka Dora i unuk Luka su plivali sa mnom maraton. Ima ono otac i sin i i djeca, ali djed i unučad to je malo rjeđe. I tako otplivali su i puno bolji su od mene. Kaže Dora da će i ove godine plivati i da će biti puno ispred mene. A kako nećeš kad si mlada, kaže Ivica Čulina za HRT. Plivanje je, kaže, “otkrio” prilično kasno.


– U 49. godini, sin mi je trener plivanja. I ja kažem idem probati, vidim da mi ide i tako otkad sam počeo pa sve do danas, samo jednom sam preskočio maraton, govori gospodin Čulina. – U Zadarskoj županiji imam najviše otplivanih maratona -23, što nema nitko u Zadru, dodaje. – Vjerujem da sam u Zadarskoj županiji najstariji, ističe Čulina.




Dubine se, kaže Ivica, ne boji. – Kad sam počeo iz Preka onda se vidi trava i odjedanput crno sve. Zamišljam da je to kada, od metar dubine, obojena u tamnoplavo i to je to, govori Ivica Čulina.


Cijeli prilog od Ivici pogledajte na ovom linku.