Subota, 12. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

VAŽNOST BAVLJENJA SPORTOM

Posedarje ulaže u igrališta, sportske terene i boćališta

Autor: Nikolina Lucić

30.09.2024. 08:26
Posedarje ulaže u igrališta, sportske terene i boćališta

Foto: Općina Posedarje

Sigurna su igrališta i moderni sportski tereni za djecu i rekreativce prioritet u mnogim sredinama, pa tako i u Posedarju gdje Općina iz vlastitog proračuna ulaže upravo u najmlađe i obnovom dječjih igrališta i sportskih terena pruža im prilike za rekreaciju, ali i siguran boravak na otvorenom.


Svrha ovih zahvata je poboljšanje životnih uvjeta u ruralnim sredinama, doprinos atraktivnosti sela i njegovom razvojnom potencijalu za druge aktivnosti te poticanje rasta i društveno-ekonomske održivosti kroz potporu ulaganjima u osnivanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturu te pripadajuću infrastrukturu.


Promicanje zdravog života


Općina Posedarje prepoznala je važnost bavljenja sportskim i rekreativnim aktivnostima, stoga ulažu u sportsku infrastrukturu izgradnjom igrališta, sportskih terena i boćališta. Cilj Općine je uključiti u sport i sportsku rekreaciju što veći broj stanovnika, a osobito djece i mladih, osoba s invaliditetom, turista i osoba treće životne dobi.


Općina nastoji poticati sportske aktivnosti i promovirati zdrav načina života, što doprinosi poboljšanju kvalitete života i u konačnici demografskom napretku općine.


Detalje uređenja na koje je za sada potrošeno više od 50 tisuća eura ispričao nam je općinski načelnik Ivica Klanac.


– Radovi će se odvijati na ukupno pet igrališta u različitim naseljima na području naše općine. U Islamu Latinskom, Podgradini, Slivnici Gornjoj, Slivnici Donjoj i Ždrilu.



Postavit će se nove sprave, a ugradit će se i antistres podloga i umjetna trava. Sva će igrališta tako biti sigurna i omeđena zaštitnim zidom, kako bi djeca u miru uživala u igri, poručio je Klanac, kazavši kako su se prilikom izvođenja radova ispoštovali svi standardi.


– S nogometnog je igrališta skinut postojeći sloj trave i stavljena umjetna trava. Materijal je već na lokaciji i čekamo da izvođač radova, tvrtka Edel sport obavi svoj dio posla na terenu.


Svi su radovi financirani općinskim sredstvima, više od 50 tisuća eura za tri dječja igrališta i dva nogometna terena, dodao je načelnik, naglasivši kako su igrališta željeli obnoviti i očuvati za duže razdoblje.


Sigurni i dostupni prostori



– Osigurali smo da djeca na igralištima budu sigurnija, da se minimizira mogućnost ozljede prilikom pada u igri. Postavili smo i koševe za otpad prilagođene djeci, ugradit ćemo i solarnu rasvjetu te postaviti klupice, kako bi se roditelji mogli odmarati dok se djeca igraju.


Na malonogometnim je igralištima u Podgradini i Posedarju također stavljena anti-stres podloga, a sljedeće godine nastavljamo s uređenjem preostalih igrališta, najavio je Klanac.


Nakon što je Općina početkom ove godine već dobila sredstva LAG-a »Bura« u iznosu od 37.500,00 eura iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, Europa ulaže u ruralna područja za opremanje igrališta u blizini Osnovne škole »Braće Ribar«, opremljeno je školsko sportsko igralište i u Podgradini u vrijednosti od 39.980 eura.


Općina želi sigurne, moderne i dostupne prostore gdje će se mještani moći baviti sportom, družiti i graditi snažniju zajednicu. U suradnji s lokalnim sportskim udrugama i školama, definirali su prioritete i strateški pristup obnovi postojećih i izgradnji novih igrališta, koja će se obnavljati i u sljedećoj godini.



Ovaj je sadržaj sponzoriran te je nastao u suradnji s Općinom Posedarje.