Kako Rusija napreduje u istočnoj Ukrajini, tako je Kijev prenio sukob u Rusiju s prekograničnim napadom na rusku zapadnu regiju Kursk 6. kolovoza i sve snažnijim napadima dronovima duboko u ruski teritorij.


Ministarstvo obrane priopćilo je da su nedavni napadi bili usmjereni na južnu regiju Volgograd iznad koje je oboreno 67 dronova. Rekli su i da su presreli 17 bespilotnih letjelica iznad regija Belgorod i Voronež te da ih je 18 oboreno iznad Rostova.




Aleksander Gusev, guverner regije Voronež, rekao je putem aplikacije Telegram da je oboreni dron pao na stambeni kompleks i izazvao požar.


Prema prvim informacijama, požar je ugašen i nema ozlijeđenih. Kanal Mash na Telegramu objavio je video koji navodno prikazuje požar koji guta najviši kat višekatnice u Voronežu. Reuters nije mogao odmah potvrditi snimku.


Najmanje 11 ljudi ranjeno je u nedjelju u nizu ruskih bombaških napada na Zaporižje u južnoj Ukrajini, objavile su ukrajinske spasilačke službe, a prenosi France Presse.


Glavni grad regije bio je meta nekoliko “masovnih zračnih napada” u zoru, priopćile su hitne službe.


“Zgrada i šest kuća iz različitih dijelova grada pretrpjele su značajna razaranja”, naveli su i dodali da spasioci pokušavaju izvući zarobljene ispod ruševina.