“U vrlo kratkom vremenu pala je velika količina kiše, što je preopteretilo odvodne kanale. Bujica je nosila sve pred sobom, stradale su ceste i lokalni putovi, a voda je ušla i u prizemne dijelove obiteljskih kuća”, dodao je.


Ekipe Civilne zaštite i vatrogasaca odmah su izašle na teren i raščišćavale prometnice te pomagale ljudima kojima je voda ušla u kuću.


Srećom, kiša je stala, a za sutra je najavljena bura. Sada nas čeka najviše posla na javnim površinama, a ljudima ćemo osigurati odvlaživače, kazao je Jurjević.





Jaka kiša padala je od rano jutros  i na području Novigrada, gdje su također stradale prometnice i prizemni dijelovi stambenih objekata.




Velike količine oborina aktivirale su sve potoke, Novigradsku dragu i podzemne vrulje koje izbijaju ljudima iz kuća, rekao je  Joso Klapan, načelnik općine Novigrad. Dodao je kako su zbog kiše poplavljene mnoge konobe i podrumi kuća.


Ogromna se količina vode spustila s brda. Imamo dosta problema, pomažemo ljudima koliko možemo. Do ovog trenutka uspjeli smo raskrčiti sve ceste, s obzirom da je bila blokirana cesta na ulazu u Novigrad od dva odrona. Istu situaciju trenutno radimo u Pridragi, rekao je Klapan.


Žurne službe su na terenu i u tijeku je sanacija, odnosno ispumpavanje vode iz konoba i podruma mještana u Novigradu, dodao je.