Petak, 27. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

PU ZADARSKA

Dvojica pijanih vozača u Zadru uzrokovala prometne nesreće

Autor: Portal ZL

27.09.2024. 17:30
Dvojica pijanih vozača u Zadru uzrokovala prometne nesreće

Foto: PU ZADARSKA



Jučer, u 19.30 sati u Zadru na raskrižju ulica Put Dikla, Antuna Gustava Matoša i Matije Gupca 56-godišnji vozač automobila zadarskih registarskih oznaka za vrijeme trajanja zelenog svijetla za njegov smjer kretanja, vozilom skreće udesno, iz Ulice Put Dikla u Ulicu Matija Gupca, da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, uslijed čega vozilom udara u automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljala 71-godišnjakinja u Ulici Matije Gupca.




U prometnoj nesreći nastupila je materijalna šteta. Daljnjim postupanjem kod 56-godišnjeg vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,99 g/kg.
Muškarac je uz optužni prijedlog doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru. U optužnom prijedlogu zatraženo je izricanje kazne zatvora u trajanju do 60 dana i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.


Također, jučer u 05.35 sati u Zadru na križanju Ulice dr. Franje Tuđmana i Put Murvice 25-godišnji vozač automobila zadarskih registarskih oznaka, nakon što se na semforiziranom križanju upalio znak zelenog svjetla za njegov smjer kretanja, naglo je povećao brzinu, odnosno kretao vozilom iz mjesta, postižući pri tom gornju granicu dopuštenog broja okretaja motora i proklizavanje kotača uslijed čega dolazi do zanošenja vozila kojim potom udara u uzdignuti pješački otok.


U prometnoj nesreći nastupila je materijalna šteta, alkotestiranjem vozača utvrđena je koncentracija alkohola u oganizmu od 1,83 g/kg.




Vozač je uhićen te je jučer doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru uz optužni prijedlog u kojem je zatraženo izricanje kazne zatvora u trajanju do 60 dana te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.