Petak, 27. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

2 srebra i 2 bronce

Uspješan streličarski vikend za zadarske streličare

Autor: Portal ZL

27.09.2024. 14:34
Uspješan streličarski vikend za zadarske streličare


Protekli vikend, streličari zadarskog kluba nastupili su na 2 natjecanja u organizaciji Hrvatskog Streličarskog saveza i klubova domaćina. Leonarda i Dorotea Štampalija nastupile su na II. Turniru za mlade u organizaciji Streličarskog kluba „Tigar“ u Rakitju, dok je ekipa seniora u sastavu: Josip Šare, Dario Baričević i Albina Hrnčević nastupila na Prvenstvu Hrvatske 3D na planinskoj gori Omanovac iznad Pakraca u organizaciji Streličarskog kluba „Kuna“.


Na turniru za mlade Dorotea je nastupila u stilu zakrivljenog luka u kategoriji U13 žene te osvojila srebrnu medalju s ispucana 469 kruga. Ovo je ujedno bio i njen prvi turnir te nastup u višoj kategoriji. Leonarda je također nastupila u stilu zakrivljenog luka u kategoriji U15 žene te je kvalifikacijski dio turnira završila na 4. mjestu s ispucana 491 kruga no u eliminacijskom dijelu uspijeva izboriti 3. mjesto i brončanu medalju. Sljedećeg dana, u nedjelju održano je Prvenstvo Hrvatske u 3D disciplini na području Planinarskog doma Omanovac na oko 800 m nadmorske visine s koje s pruža panoramski pogled na Pakrac i Lipik. U prekrasnoj listopadnoj slavonskoj šumi postavljene su mete životinja na nepoznate udaljenosti. Vrijeme je bilo sunčano s ugodnih 20 stupnjeva Celzijusa.


U stilu lovačkog luka kategorija seniori, Josip Šare osvaja 2. mjesto i srebro s ispucanih 413 krugova. U stilu tradicionalnog luka kategorija seniori Dario Baričević osvaja 4. mjesto s ispucanih 281 krugom dok Albina Hrnčević u istom stilu kao seniorka osvaja brončanu medalju s ispucanih 165 krugova. Prvenstvo Hrvatske ujedno označava i kraj vanjske streličarske sezone te se ona seli u zatvorene prostore.