Petak, 27. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

1. NL juniori

Zadarski tercet srušio Hajduk

Autor: Šime Ćurko

25.09.2024. 14:18
Zadarski tercet srušio Hajduk

Foto: HNK ZADAR



U 6. kolu Prve NL juniora Mladosti iz Ždralova, za koju nastupaju igrači iz Zadarske županije David Skukan, Šime Mrkić i Marino Uskok, na domaćem terenu pobijedila je Hajduk 1:0. Strijelac jedinog pogotka u 26. minuti bio je Biograjac Šime Mrkić, koje je u Ždralove stigao iz matičnog Primorca. U istom klubu bio je i Marino Uskok, koji se juniorskoj momčadi iz naselja u sastavu Grada Bjelovara pridružio naknadno nakon ozljede. U međuvremenu nakon Primorca Uskok je bio član HNK-a Zadar, potom talijanskog Leccea (U-18) i Šibenika. Ovom pobjedom Mladost je nakon šest kola skočila na peto mjesto ljestvice.




Kapetan Mladosti je stoper David Skukan, koji je skupio i nekoliko nastupa za izabranu nacionalnu vrstu. Put ga je preko Zadra i Abecede odveo u Osijek, da bi potom godinu kadetskog staža odradio upravo u Hajduku. Sada se svojim igrama etablirao u odličnog obrambenog igrača i najavio velike mogućnosti.


– Protiv Hajduka smo odigrali odličnu utakmicu. Naporno smo radili na pripremama i sada nam se taj mukotrpan rad vraća na najbolji mogući način. U Mladosti mi je lijepo i moj nogometni razvoj ide svojim tijekom. Momčad je odlična. Iz treninga u trening sazrijevamo i sve ide onako kako sam planirao. – kazao je Skukan.