Petak, 27. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Prva malonogometna liga

»Desetka« Varoši i »petica« Birkića obilježili otvaranje

Autor: Alen Plahinek

25.09.2024. 09:23
»Desetka« Varoši i »petica« Birkića obilježili otvaranje

Foto: Anđela Knez



Započela je nova sezona u ligama u organizacije Udruge za mali nogomet Zadarske županije. Prvi razred ovog natjecanja ponovno ima 14 momčadi, kao i prošle sezone, a u prvim susretima nije bilo izjednačenja. Dakle, sedam momčadi je upisalo tri boda.


Težak debi


Povratnici u elitni rang, Vrsi i Sv. Ante, loše su se proveli na otvaranju. Jedni i drugi upisali su poraze, no vrških 0:8 protiv Torova, desete momčadi iz prošle sezone, ipak se više ističe od 3:0 Young Boysa protiv Svetog Ante. Vrlo »plodonosan« vikend je iza Vice Birkića. Prvo je zabio na nogometu prvijenac u dresu Raštana u Prvoj ŽNL, a onda je Vršanima »utrpao« još pet golova. Dva je dodao Mašić, a jednog Kuman. Pokazalo je to Vršanima kako unatoč prošlosezonskom uvjerljivom osvajanju Druge lige, treba puno poraditi kako bi se konkuriralo za što bolji plasman. A možda s druge strane, može se istaknuti kako se prvi »mačići u vodu bacaju«.


Boysi pak su na pogon Šuška i Bačića slavili protiv momčadi s najdužim stažom od klubova koji se natječu u četiri lige (u kontinuitetu nastupa od 1995. godine), ujedno i viceprvacima Druge lige iz prošle sezone. Branitelj titule Kontrol biro teniskim rezultatom, 6:0, zaželio je dobrodošlicu u novu sezonu Višnjiku. Pranić, Gambiraža, Anić i Pedišić jednom su zabijali, dok je Zdrilić Višnjiku poentirao dva puta. Teniskim rezultatom do prvih bodova došlo je i Sinjoretovo, finalist iz 2023. Oni su sa 6:2 nadigrali Sukošan i počeli svoju kampanju prema doigravanju za prvaka koje im je prošle sezone izmaklo za jedan bod.





Moćna Varoš


Poraženi iz finala prošle sezone, Stanovi, uvjerljivom pobjedom krenuli su u pohod prema željenoj tituli. Vrlo dominantno djelovala je momčad Stanova protiv Kanele iz Raštana, koja je sve samo ne momčad koju treba olako otpisati. Završilo je jednosmjernih 7:1 za Stanarce, u čijim se redovima pet igrača upisalo u listu strijelaca. Ninčević je tek utješni pogodak uspio zabiti za Raštančane.


Ipak, najdominantnija je bila Varoš. Prvaci iz 2023. čak deset puta su zabijali Taxi Rogiću, momčadi koja je prošle sezone kroz dodatne kvalifikacije uspjela osigurati opstanak u elitnom društvu. Čurjurić je zabio četiri puta, Kolega tri, dok su »samo« po jedan gol zabili Jelinić, Jurjević i Jurjević-Adžić.


Murvica, koja je osnovni dio prošle sezone završila kao treća, s 4:1 bila je bolja od Ploče. Na poluvrijeme se otišlo s neriješenih 1:1, no od 22. minute kreće »Bradarić show«. Zabio je prvo za povratak Murvice u vodstvo, a onda golovima u 35. i 37. minuti »dotukao« Ploču.



SINJORETOVO       6


SUKOŠAN       2


Strijelci: Ljumeži, Kožul, B. Katuša, Burčul 2, D. Katuša/ Čanković, Labus.


SINJORETOVO: Lepur, Lončar, Ljumeži, Marinović, Kožul, B. Katuša, Kalac, Burčul, Katalinić, D. Katuša, Kapitanović.


SUKOŠAN: Rogoznica, Čanković, N. Grdović, Labus, M. Grdović, Sudinja.



VRSI       0


TOROVI       8


Strijelci: Birkić 5, Mašić 2, Kuman.


VRSI: L. Mrkić, Marić, Nemarić, Juko, Ćošić, Zubčić, T. Mrkić, Lučić, Perinić, Žmire, Valčić, Predovan. Voditelj: Ante Perinić.


TOROVI: Knez, Birkić, Frankić, Šarić, Žutelija, Mašić, Tolić, Ćurković, Kuman, Bačkov. Voditelj: Marko Mrkić.



PLOČA       1


MURVICA       4


Strijelci: Volpi-Kobal/ Kirevski, Bradarić 3.


PLOČA: Bašić, Margarin, Pilipović, Vulić, Šarić, Volpi-Kobal, Maričić, Gavran, Jurjević-Adžić, Brzoja, Jurjević Škopinić. Voditelj: Ivan Jurjević Škopinić.


MURVICA: Kardum, Bašić, Martin Surać, Mario Surać, Rudić, Škara, Matija Surać, Kirevski, Moro, Bradarić, Šamija, Katuša. Voditelj: Hrvoje Čulina.



VIŠNJIK       0


KONTROL BIRO       6


Strijelci: Gambiraža, Anić, Pedišić, Zdrilić 2, Pranić.


VIŠNJIK: Tomljanović, Vulić, Škibola, Ročak, Dunić, Tomić, Baljak, Anić, Lučić, Abramović, Baždarić. Voditelj: Đani Milin.


KONTROL BIRO: Gambiraža, Anić, Pedišić, Zdrilić, V. Šušić, Kresović, S. Šušić, Pranić. Voditelj: Dino Kevrić.



SV. ANTE       0


YOUNG BOYS       3


Strijelci: Šušak 2, Bačić.


SVETI ANTE: Pedić, Gospić, Jordan, Jurac, Viduka, Mandić, Katuša, Colić, Stojanov, Lipotica, Tokić. Voditelj: Krešimir Zrilić.


YOUNG BOYS: Vukančić, Bilaver, Baždarić, Šušak, Bačić, Vulić, Duvnjak, Jurić, Pedić. Voditelj: Nikola Ilić.



VAROŠ       10


TAXI ROGIĆ       1


Strijelci: Čurjurić 4, Jurjević-Adžić, Kolega 3, Jurjević, Jelinić/ Karamarko.


VAROŠ ZDC: Dražević, Bugarija, Čurjurić, Jurjević-Adžić, Oljica, Kolega, Kresović, Škara, Jurjević, Jelinić.


KONTRA TAXI ROGIĆ: Škara, Miočić, Dujmović, Karamarko, Župan, Medvidović, Filipović, Modrić. Voditelj; Matej Rogić.



STANOVI       7


RAŠTANE       1


Strijelci: Baričić 2, Jakušić 2, Tikulin, Sentić, Mikulić/ Ninčević.


STANOVI: Baričić, Tikulin, Sentić, Jakušić, Mikulić, Žuža, Bubalo, Kadija, Cukar. Voditelj: Tomislav Zelić.


RAŠTANE KANELA: Stojanov, Bastać, Peraić, Colić, Birkić, Mikulić, Ninčević.