Petak, 27. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

zahlađenje

Stiže nam nova promjena vremena

Autor: Portal ZL

22.09.2024. 20:37
Stiže nam nova promjena vremena

Foto: Šime Zelić/PIXSELL



Sljedeći tjedan nam stiže nova promjena vremena, prognoza je meteorologa DHMZ-a za HRT. U ponedjeljak sa zapada stiže sve oblačnije vrijeme uz jačanje južine, a ponegdje će biti i kiše. Češća i obilnija kiša očekuje se u utorak, kad je lokalno moguće i nevrijeme.


– Na srednjem Jadranu u ponedjeljak će u Dalmaciji biti i do 26 °C. Zapuhat će umjereno jugo i južni vjetar te navečer jačati. More će stoga u prvom dijelu dana mirno ili malo valovito, zatim prema otvorenom dijelu umjereno valovito. Bit će djelomice sunčano.


Utorak u Dalmaciji će biti obilježen izraženijim pljuskova praćenih grmljavinom i pojačanim vjetrom, a izgledna i je obilna oborina. Od srijede sunčanije, a kiša rjeđa. Zapuhat će umjeren jugozapadni i južni vjetar koji će u četvrtak još pojačati. U četvrtak danju toplije.




I na Jadranu će četvrtak biti najtopliji, uz najviše sunčanih razdoblja, iako će na sjevernom Jadranu i dalje biti razmjerno nestabilno i mjestimice s kišom.


No do srijede će povremene kiše biti i drugdje, osobito u utorak, kad valja računati na neverine. Umjereno i jako jugo i južni vjetar nakratko će u drugom dijelu utorka okrenuti na umjeren jugozapadnjak., prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc.