Petak, 27. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

PREDSTAVA

Na daske zadarskog HNK stiže najnovija komedija "Rulet"

Autor: Đurđa Baljak

19.09.2024. 19:22
Na daske zadarskog HNK stiže najnovija komedija

Foto: VELJKO MARTINOVIĆ



Nakon izvanrednog uspjeha prošlogodišnjeg kazališnog hita »Kad udari južina«, koji i dalje niže uspjehe, iz pera Petre Kraljev dolazi nova komedija pod nazivom »Rulet«. Kazališni prvijenac autorice i glumice Petre Kraljev, izveden u suradnji s Jagodom Kumrić, rasprodao je Hrvatsko narodno kazalište u Zadru krajem prošle godine, kao i stotinu izvedbi diljem Hrvatske, kako kažu iz B GLAD Produkcije.




Sada se Petra Kraljev i Jagoda Kumrić vraćaju na zadarske kazališne daske s najnovijom komedijom »Rulet«, koja će premijerno biti izvedena 7. listopada u 20 sati u HNK Zadar. Ovaj put, uz njih će nastupati i talentirane glumice Nika Barišić i Ana Uršula Najev.


Nezaboravno iskustvo


Osim kazališta, ove četiri iznimne dame dijele svoj glumački uspjeh i na televiziji, u seriji »Kumovi«, a sada svoju energiju prenose na kazališnu pozornicu, donoseći publici nezaboravno iskustvo. Komedija »Rulet« premijerno je izvedena 22. kolovoza u Splitu na Teatru uz more, gdje je odmah postigla ogroman uspjeh, s izvedbama koje su se rasprodavale tjednima unaprijed. Čak je i četvrta izvedba najavljena za listopad već rasprodana.


Nema sumnje da će komedija »Rulet« produkcijske kuće B GLAD Produkcija osvojiti publiku diljem Hrvatske, a Zadrani će imati priliku među prvima uživati u ovoj uzbudljivoj predstavi.




– Smatrali smo da je pravo vrijeme da naša komedija »Kad udari južina« dobije konkurenciju i čini se da smo bili u pravu. Prošle godine, Petra Kraljev i Jagoda Kumrić oduševile su zadarsku publiku s komedijom »Kad udari južina«, rasprodavši HNK Zadar do posljednjeg mjesta. U novoj komediji »Rulet«, ovaj popularni glumački duo dobiva ozbiljno pojačanje, jer im se na pozornici pridružuju Ana Uršula Najev i Nika Barišić. Očekujte novu energiju, nove likove i novu priču koja donosi životne izazove riješene smijehom i iskrenim prijateljstvom. Već od premijere u Splitu svakodnevno primamo upite od publike iz Zadra i drago nam je što konačno možemo potvrditi da »Rulet« stiže u HNK Zadar 7. listopada, kaže Tadija Kolovrat iz B Glad Produkcije, dodajući kako se raduju novom druženju sa Zadranima.


Četiri tajne


Što se dogodi kada nas rulet života zavrti na mjesto koje nismo očekivali?




Otkrijte u predstavi »Rulet«, koja istražuje kako se osobna iskustva četiriju žena isprepliću i kako svaka od njih pronalazi humor i snagu u nepredvidivim okolnostima. U jednoj nezaboravnoj djevojačkoj večeri i u jednom prostoru otkrit će se četiri tajne, a priča se fokusira na odluke koje smo naizgled sami donijeli, umjesto na međusobne sukobe.


U »Ruletu« simpatični i temperamentni ženski likovi pokazuju kako čak i u najvećim životnim dramama ima mjesta za humor i razumijevanje. Karla (Ana Uršula Najev) suočava se s dvojbama oko svojih odluka, brižna Stella (Jagoda Kumrić) bježi u Karline odluke kako bi izbjegla svoje probleme, vrckava Rina (Nika Barišić) povezuje sve četiri žene, dok Biska (Petra Kraljev), umorna od stalne odgovornosti za druge, odlučuje zavrtjeti rulet svog života i potražiti promjenu.


Iako priča donosi četiri različite perspektive, ono što ih ujedinjuje je u prvom redu ljubav, poštovanje i smisao za humor.