Pogotke su za Splićane postigli Yacine Benrahou (24), Zvonimir Šarlija (53), Mate Antunović (56) i Dario Melnjak (82).


Hajduk je bez većih problema prošao gostovanje kod četvrtoligaša Bilogore 91 u šesnaestini finala Hrvatskog kupa, a rezultat je mogao biti i veći da nije bilo domaćeg vratara Dinka Gavranovića. Bilo je to prvo gostovanje Splićana u Grubišnom Polju, mjestu koje broji nešto više od pet tisuća stanovnika, a na gradskom stadionu Bilogorac okupilo se oko 5000 gledatelja.Na put za Grubišno Polje odlučio je Gennaro Gattuso krenuti bez najvećih zvijezda Marka Livaje, Filipa Krovinovića, Ivana Rakitića i Filipa Uremovića koji su dobili poštedu i odmor.




Prvi gol zabio je Benrahou u 24. minuti kada je nakon dodavanja Stipe Biuka s desetak metara pogodio mrežu. U prvom dijelu su Biuk i Mate Antunović pogađali okvir vrata, a vratar Gavranović je obranio nekoliko doista velikih prilika.


Tek što je počelo drugo poluvrijeme iz gužve je zabio stoper Hajduka Šarlija, a tri minute kasnije pogodio je i vođa napada Antunović. U 82. minuti Melnjak je u odličnoj akciji prebacio Gavranovića za konačnih 4-0.


U osmini finala Hajduk ide na Mladost iz Ždralova.


U srijedu će se sastati Neretvanac Opuzen – Rijeka i Varteks Varaždin – Osijek, dok će 16-inu finala zaključiti Banjole – Dinamo 25. rujna.