Utorak, 17. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

sinoćnja dodjela

“Baby Reindeer” među velikim pobjednicima nagrade Emmy

Autor: L. S.

16.09.2024. 09:57
“Baby Reindeer” među velikim pobjednicima nagrade Emmy

Foto: Reuters



Hit serija “Baby Reindeer” briljirala je na sinoćnjoj dodjeli Emmyja. Richard Gadd, kreator i zvijezda hit kontroverzne drame osvojio je nagradu za glavnog glumca u kategoriji limitirane serije te za scenarij, dok je njegova kolegica Jessica Gunning proglašena najboljom sporednom glumicom.


Japanska povijesna drama “Shogun” ušla je u povijest postavši prvom serija koja nije na engleskom jeziku, a koja je proglašena najboljom dramom. Serija je također postavila novi rekord za najveći broj osvojenih Emmyja u jednoj sezoni.


Zvijezde Hiroyuki Sanada i Anna Sawai postali su prvi japanski glumci koji su osvojili Emmyje u kategorijama dramske glume.




Uplakana Sawai, kojoj je ovo prva nominacija, rekla je: “Plakala sam prije nego što je moje ime objavljeno. Danas sam u kaosu. Ovo za sve žene koje ne očekuju ništa i nastavljaju biti primjer svima”.


“The Bear” je osvojio četiri nagrade u kategorijama komedije, uključujući nagrade za zvijezde Jeremyja Allena Whitea, Ebon Moss-Bachrach i Lizu Colon-Zayas, dok je “Hacks” osvojila pobjedu za najbolju humorističnu seriju.


Elizabeth Debicki osvojila je svog prvog Emmyja za ekranizaciju Diane, princeze od Walesa, u fikcionaliziranoj kraljevskoj drami “The Crown”.