Utorak, 17. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

MODNA ANALIZA

Dame na špici predstavile favorite za prijelazno razdoblje

Autor: Helena Hoić

15.09.2024. 17:09
Dame na špici predstavile favorite za prijelazno razdoblje

Foto: Mate Komina



Nakon vrućih ljetnih dana, rujan je stigao s novim modnim izazovima i promjenama u garderobi. Špicerice se polako prilagođavaju prijelazu iz ljetnog u jesenski stil, ali svjetliji tonovi i lagani komadi još uvijek vladaju ulicama. Ove subote mogli smo vidjeti sve – od ležernih traperica i elegantnih haljina do statement outfita. U kategoriji obuće tu su vječiti klasici poput bijelih tenisica, ali se još uvijek mogu pronaći i sandale. Bila je to špica koja otkriva brojne modne tajne i pritom donosi zanimljive street style formule za nadolazeće tjedne i mjesece, a mi smo ulovili nekoliko kombinacija koje su nam privukle pažnju.


Ženstvene haljine


Foto: Mate Komina


U klasičnim krojevima, neobičnim siluetama i modelima koje krase najnoviji trendovi, ženstvene haljine će suvereno vladati modnom scenom, a kao jedna od opcija istaknula se duga satenska haljina zanimljivog uzorka. Ova plavuša je nosi i u kombinaciji s tenisicama, što cijelu kombinaciju čini ležernijom. Ova haljina s dugim rukavima pravi je izbor za one dane kada nam vremenski uvjeti još uvijek ne dopuštaju da se potpuno oprostimo od laganih ljetnih komada, a želimo dodati dašak jeseni svom stilu.


Modni must-have


Foto: Mate Komina


Ova dama odabrala je bezvremenski outfit koji nikad ne izlazi iz mode. Poderane plave traperice, bijela majica i crna kožna jakna stvaraju savršenu gradsku uniformu za prijelazno razdoblje između ljeta i jeseni. Traperice i bijela majica pružaju jednostavnu bazu koja se lako kombinira sa svime, dok je crna kožna jakna istinska zvijezda jesenskih outfita – komad koji teško može izaći iz trenda. S ovim klasičnim spojem, modni promašaj nije opcija.


Romantičan look


Foto: Mate Komina




Špicom i dalje vladaju kombinacije koje daju do znanja da ljeto još uvijek nije u potpunosti iza nas. Jedan od takvih outfita je ova svijetloplava haljina od čipke koja donosi nježan i romantičan izgled. Bijeli remen naglašava struk i unosi sofisticiranu notu, stvarajući skladnu siluetu. Kombinacija je dodatno osvježena modernim plavim sandalama na petu koje se savršeno uklapaju u ton haljine. Ukupan dojam je ženstven, elegantan i bezvremenski šik.


Odvažan izbor


Foto: Mate Komina


Ova odvažna modna kombinacija odmah je privukla našu pažnju, a kombinira punk i avangardni stil s upečatljivim detaljima. Crni gornji dio s plavim volanima na ramenima donosi dramatičan i neočekivan twist klasičnom kroju. Asimetrična suknja dodaje dinamiku i pokret outfitu, dok metalni detalji naglašavaju rockerski duh ove kombinacije. Crne gležnjače upotpunjuju ovaj snažan, edgy izgled. Cijeli outfit zrači samopouzdanjem i savršen je za one koji vole eksperimentirati s modom i istaknuti se u masi.


Savršen prijelazni outfit


Foto: Mate Komina


Jedna od kombinacija koju ćemo sigurno viđati narednih mjeseci je duga haljina i kratka jakna, a ova dama dala je odličan primjer takvog outfita. Kratka bijela jakna odlično se slaže sa satenskom haljinom u narančastoj boji s cvjetnim uzorkom. Cvjetni motiv unosi svježinu i ženstvenost u outfit, dok narančasta boja daje naslutiti da je jesen na vratima. Ovo je savršen primjer kako spojiti različite komade odjeće i modne dodatke u moderan, svakodnevan outfit.