U posljednjem kolu dubrovačkog turnira, Jadran iz Herceg Novog je pobijedio Barcelonu 14-10 potvrdivši prvo mjesto u skupini koje vodi u elitni rang natjecanja.


Jadran je tako okončao natjecanje sa četiri pobjede i razlikom pogodaka 78-33 osvojivši prvo mjesto u skupini.




Nakon što je Jug u petak izgubio od Jadrana sa 12-14, Dubrovčani su u zadnjem kolu priželjkivali Jadranov kiks i slavlje Barcelone, ali to se nije dogodilo. Momčad iz Herceg Novog je mirno odradila posao osvojivši bodove.


Dubrovčani su u zadnjem kolu zaključili turnir pobjedom 24-1 protiv Banja Luke sa 24-1.


Stjepan Brajović je zabio pet, a Mauro Prkoča i Ivuša Burđelez po četiri gola. Jedini pogodak na suprotnoj strani postigao je Srđan Stevandić.


Jadran HN je prvi sa 12 bodova, Jug AO na drugoj poziciji ima 9 bodova, Barcelona 6, Dinamo Bukurešt tri boda, a Banja Luka je ostala bez bodova.


Jadran HN je izborio plasman u Ligu prvaka, a igrat će u skupini sa Barcelonetom, Marseilleom i Vasasom. Jugaši se okreću kvalifikacijama za skupinu Eurokupa već krajem ovog mjeseca, a u ponedjeljak, 16. rujna, doznat će suparnike.


Večeras će Ligu prvaka pokušati izboriti Mladost koju u Kragujevcu očekuje susret zadnjeg kola B skupine protiv domaćina.


Uoči zadnjeg kola Radnički ima šest bodova, a Mladost i mađarski BVSC po tri boda, dok je na začelju Vouliagmeni bez bodova.