Iako je Hrvatska dobro otvorila utakmicu i dominirala na terenu nakon prve greške obrane Tajland u trećoj minuti dolazi do prvog pogotka a strijelac je Muhammad Osamanmusa.


Do kraja prvog poluvremena Hrvatska je bolja na terenu, prema golu Tajlanda je uputila čak 20 udaraca, a suparnik samo sedam, no na odmor hrvatski nogometaši odlaze sa zaostatkom.




Taljanđani povećavaju vodstvo u drugom poluvremenu u 30. minuti susreta strijelac je Ronnachai Jungwongsuk. No, samo minutu kasnije Antonio Sekulić zabija i smanjuje na 1-2.


Iako je statistika na strani Hrvatske, imali su hrvatski nogometaši 36 udaraca prema suparničkom golu, a Tajlanđani 19, odnosno 17 naših udaraca u okvir gola, a tajlandskih devet, igrači izbornika Marinka Mavrovića su upisali poraz.


“Mi smo odigrali dobru utakmicu, imali smo dosta šansi, ali moramo žaliti za puno propuštenih prilika i pripremiti se za Brazil. A danas je Tajland bio malo sretniji i spretniji, iako smo mi bili bolji. Sada je evidentno da ćemo se boriti za to treće mjesto. Moramo se dobro odmoriti i dobro se pripremiti za nadolazeće dvije utakmice”, izjavio je nakon utakmice Sekulić.


“Znali smo da nas čeka teška utakmica. Žao mi je jako jer smo odigrali dobro prvo poluvrijeme. Primili smo gol iz situacije koja nam se ne smije događati, nakon toga smo ušli nervozno u drugo poluvrijeme i ušli u probleme s akumuliranim prekršajima. Imali smo svoje šanse, ali sada moramo dići glave gore, čeka nas težak meč protiv Brazila”, kazao je izbornik Mavrović.


“Moramo se okrenuti sljedećim utakmicama, Brazil je veliki favoriti, ali mi moramo tražiti svoju šansu. Ovo je poraz s minimalnom razlikom što može puno značiti na kraju za najboljeg trećeplasiranog. Jako je bitna gol razlika”, dodao je.


Osim Hrvatske i Tajlanda u skupini B su još i reprezentacije Brazila i Kube, a sljedeća utakmica kiju Hrvatska igra je protiv Brazila u utorak, 17. rujna. Prva dva prolaze dalje kao i četiri najbolja trećeplasirana.