Utorak, 17. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

NE PROPUSTITE

'Škafetin'' i ''Zlo ne postoji'' u Kino Zoni

Autor: Portal ZL

14.09.2024. 09:37
'Škafetin'' i ''Zlo ne postoji'' u Kino Zoni


– Unatoč našim željama da se s ljetnom kinom nastavimo na otvorenom, vremenske okolnosti su se posljednjih dana drastično promijenile stoga ćemo i nedjeljni kino dan održati u Koncertnoj dvorani Kneževe palače uz još jedan fantastičan dvostruki program, izvijestili su iz Kino Zone. Prvo vas očekuje redateljski debi našeg proslavljenog glumca Paška Vukasovića, hvaljena kratkometražna drama ”Škafetin”, a nakon nje i najnoviji autorski trijumf istaknutog japanskog redatelja Ryûsukea Hamaguchija, laureat Velike nagrade žirija na festivalu u Veneciji, ”Zlo ne postoji”!


U ”Škafetinu” emotivno otuđeni otac i sin ne znaju kako brinuti za bolesnu i nepokretnu majku, pa u pomoć dovode njegovateljicu Sabinu koja useljava u obiteljsku kuću. Jedan krajnje neugodan događaj naruši njihov odnos…


Nakon niza zapaženih uloga u kratkometražnim i dugometražnim filmovima, TV projektima i kazalištu, talentirani Paško Vukasović se na najbolji mogući način otisnuo i u redateljske vode s filmom kojim mu je donio posebno priznanje na Zagreb Film Festivalu. Nove zapažene glumačke u filmu su pružili veterani Snježana Sinovčić Šiškov, Stojan Matavulj i Jasna Žalica, odnosno, sve prisutniji Roko Sikavica.




Hamaguchijev film ”Zlo ne postoji” radnjom prati Takumu i njegovu kćer Hana koji žive u malom šumskom selu Mizubiki u blizini Tokija te kao i brojne generacije prije njih vode skroman život u apsolutnom skladu s prirodom. Kada u Mizubiki dođu predstavnici tokijske tvrtke Playmode kako bi predstavili projekt izgradnje luksuznog kampa u selu, mještanima je odmah jasno da će posljedice po njihovu zajednicu biti izrazito negativne. Predvođeni Takumijem, odlučuju se suprotstaviti projektu.


Cijenjeni japanski redatelj Ryûsuke Hamaguchi, najpoznatiji po Oscarom nagrađenom filmu ”Drive My Car (2022.)” kojeg ste imali priliku pogledati i u našoj kinoteci, kroz svoj najnoviji uradak donosi meditativno promišljanje o neiscrpnoj temi iskorištavanja prirode u svrhu zarade. ”Zlo ne postoji” je premijerno prikazan na festivalu u Veneciji gdje je ovjenčan Velikom nagradom žirija i nagradom kritike FIPRESCI, a uz snažnu priču i režiju valja svakako istaknuti i fantastični glumački ansambl kojeg predvode Hitoshi Omika, Ryô Nishikawa, Ryûji Kosaka i Ayaka Shibutani.


”Škafetin” i ”Zlo ne postoji” gledamo u nedjelju 15. rujna s početkom od 20h, odnosno 20.30h, a ulaznice po cijeni od 5 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja (Koncertna dvorana Kneževe palače) najranije sat vremena prije projekcije te putem online kupovine na stranici CoreEvent.


*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.


*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije, Turističke zajednice grada Zadra, Zaklade kultura Nova i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Zadra.