Petak, 13. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

budite produktivniji

Uz izazov od 30 dana pokrenite važne promjene

Autor: Lucija Sučić

13.09.2024. 15:32
Uz izazov od 30 dana pokrenite važne promjene

Foto: Pixabay



Želite napraviti zdrave i produktivne promjene u životu, ali niste sigurni odakle početi? Možda je izazov od 30 dana idealna opcija za vas. To je fora način za stvaranje dobrih i kvalitetnih navika na zabavan način koji će vas iz dana u dan motivirati da poboljšate svoju svakodnevicu, u kojem god spektru to želite.


Ako vam fali ideja, mi ih imamo nekoliko!


Pohađajte online tečaj


Jedan od totalno fora i korisnih načina da poboljšate određeno područje svog života je pohađanje tečaja. To može biti u bilo kojoj sferi – možete produbiti znanje svoje profesije, naučiti neku novu vještinu ili pak obogatiti opće znanje.




Mogućnosti su beskrajne, a na internetu su dostupne plaćene i besplatne varijante raznoraznih tečajeva. Ovisno o duljini, nastavu podijelite na 30 dana i sve što trebate napraviti je biti dosljedni.


Čitajte


Ako čitate 20 ili više stranica dnevno, na putu ste da pročitate do dvije knjige prosječne dužine u 30 dana. Ovaj bi izazov mogao funkcionirati na mnogo različitih načina – odaberite broj stranica, postavite mjerač vremena na nekoliko minuta ili odredite broj poglavlja koje želite pročitati.


Pišite


Ako ste oduvijek bili strastveni oko pisanja ili se pak želite poboljšati u tom pogledu, pokušajte pisati svaki dan – 30 dana.


Možete si svakog dana dati zadatak što da pišete ili pak dajte si određeni projekt, poput neke priče i aktivno svakog dana radite na njoj.


Naučite novi jezik


Možda nećete tečno govoriti nakon mjesec dana, ali učenje novog jezika zahtijeva svakodnevnu praksu. Dostupni su razni tečajevi, lekcije i aplikacije za učenje gotovo bilo kojeg jezika.


Znati jezik je pravo bogatstvo, stoga je ovo, osim zanimljiv, itekako koristan izazov.