Subota, 14. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

veliki rezultat

Posedarci pobjednici XCO Kupa Hrvatske

Autor: Šime Ćurko

12.09.2024. 15:20
Posedarci pobjednici XCO Kupa Hrvatske

Foto: BK Posedarje



Nakon posljednjeg kola XCO Kupa Hrvatske, održanog u Metkoviću, članovi Biciklističkog kluba Posedarje povećali su prednost ispred konkurencije i osvojili prvo mjesto u ukupnom plasmanu. Posedarci su tijekom sezone skupili 1565 bodova te su natjecanje završili ispred doprvaka BBK Šišmiš iz Samobora (1487 bodova), te trećeplasiranog kluba BBK Orlov krug iz Vodica (1294 bodova).


– Naš klub se u posljednje se tri godine prometnuo u jednog od najuspješnijih u Hrvatskoj. Nakon četvrtog mjesta 2022. godine, odnosno trećeg prošle sezone, došao je red da se naši predstavnici popnu na najvišu stepenicu postolja.


Sjajan je to rezultat kada se uzme u obzir da se na utrkama Kupa natjecalo ukupno 46 kubova. Ovo postignuće rezultat je višegodišnjeg sustavnog rada s mladima, te naše škole brdskog biciklizma – objavili su na Facebook stranici kluba.




Posedarci u svojim redovima imaju šest pobjednika XCO Kupa, tri doprvaka, te dva trećeplasirana. Pobjednici Kupa Hrvatske su Šimun Krajina (U-9), Ana Brala (U-11), Jelena Lipić (kadetkinje), Roko Doljanin (juniori), Jadran Peran (master C), Alen Marić (sport).


Na drugom mjestu sezonu su završili Marko Dežmalj Marko (U-9), Lovre Juričević (U-13), Nicole Nižić (U-13), dok su trećeplasirani Artem Shcherbyna (U-11) i Antonija Zekić (U-13).


Kad je riječ o ostalim kategorijama u uzrastu do 9 godina Ivan Dežmalj je sezonu završio na četvrtom mjestu, Ante Brala je peti, Kristijan Brala šesti, a Nicolas Nižić osmi.


Stipan Klanac je bio šesti u kategoriji U-15, Bruno Rudić peti u master A natjecateljima, kao i Siniša Radulović među master C biciklistima, dok je Šime Baraba sezonu završio na 18. mjestu kategorije master B.