Srijeda, 11. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

STRASTVENI PUTOHOLIČAR

Travel influencer ocjenjivao hrvatske gradove, najdraži mu - Zadar! 'Prekrasan je, nevjerojatno čist, tih...'

Autor: S.M.

11.09.2024. 09:25
Travel influencer ocjenjivao hrvatske gradove, najdraži mu - Zadar! 'Prekrasan je, nevjerojatno čist, tih...'

Foto: lukepatrickh Instagram



Nizozemac Luke Patrick Hoogmoed strastveni je putoholičar kojeg na Instagramu prati 285 tisuća korisnika s kojima redovito dijeli iskustva s putovanja. Na svojoj službenoj stranici piše da je njegovo putovanje s Instagramom započelo u prosincu 2022. godine nakon što se vratio s velikog proputovanja Europom kada je poželio svoje avanture podijeliti sa svijetom.




Prije nekoliko je dana na toj platformi podijelio dojmove iz Hrvatske, kazavši da mu je Lijepa naša nevjerojatna. Dodaje i da mu nije najdraža država na Balkanu zbog gužvi i cijena, ali da je definitivno jedna od najljepših u Europi.


U objavljenom videu stavljao je isječke gradova koje je posjetio, dodjeljujući im ocjene prema kojima je Rijeka dobila najmanju u konkurenciji s Pulom, Dubrovnikom, Splitom, Zagrebom i Zadrom.


Pula je klasično lijep hrvatski grad. Vrijeme je bilo loše pa nisam mogao doživjeti potpuno iskustvo i posjetiti Rovinj, pa joj za sada dajem ocjenu 7.5/10″, kazao je.




Dubrovniku i Splitu dao je relativno nisku ocjenu (6.5/10) zbog “suludih gužvi i cijena”, kazavši da su oba grada srednjovjekovna remek djela, ali da jednostavno nisu stvorena za toliku količinu turista koja ih posjećuje.


“Glavni grad Hrvatske, Zagreb, je predivan! Nije toliko lijep kao obalni gradovi, ali svejedno je ljepši od puno balkanskih prijestolnica. Nije bilo gužve, ali je i unatoč tome bio veoma živahan”, kazao je Patrick Hoogmoed dodijelivši Zagrebu ocjenu 7.5/10.




Za Rijeku kaže da ju je posjetio kao jednodnevni izlet iz Zagreba.


“Definitivno ima lijepih mjesta u Rijeci, ali nekako mi je dosadna. Vrijedi jednodnevnog izleta, a ima i jako fora dvorac”, kazao je o našem gradu kojemu je dodijelio ocjenu 6/10, najnižu od svih prethodno navedenih gradova u Hrvatskoj.


Kao najdraži grad, izdvojio je Zadar. “Prekrasan je, nevjerojatno čist, prepun povijesti i vrlo tih u usporedbi s ostalim obalnim gradovima. Odlično sam se zabavio u Zadru i definitivno ću ga ponovno posjetiti”, kazao je, dodijelivši mu ocjenu 9/10. 


U objavi je pratitelje pitao i koji su njima najdraži hrvatski gradovi, a komentari su bili različiti.


“Svakome tko misli da je Zadar najljepši grad u Hrvatskoj treba zabraniti davanje mišljenja o Hrvatskoj”,  “Gdje su vam ostali gradovi, Karlovac, Knin, Varaždin, Čakovec, Koprivnica, Križevci, Bjelovar, Virovitica, Požega, Slavonski Brod, Osijek, Vukovar, Vinkovci… Hrvatska nije samo Zagreb i obala, vjerujem da nije obišao ništa po Hrvatskoj pa ne može bit objektivan”, “Moram priznati da sam razočaran Zagrebom. Hrvatska je jedna od najljepših država na svijetu, ali ne bih se vratio u Zagreb” i “10/10 sve osim Rijeke i Pule”, samo su neki od njih.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Luke Patrick Hoogmoed (@lukepatrickh)