Utorak, 10. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

slavna lica

ZL Zadar s krajem kolovoza srušila sve dosadašnje rekorde. Posjetili su je i brojni poznati, donosimo imena

Autor: Nikolina Lucić

10.09.2024. 07:00
ZL Zadar s krajem kolovoza srušila sve dosadašnje rekorde. Posjetili su je i brojni poznati, donosimo imena

Foto: Luka Jeličić



Iako mala, Zračna luka Zadar poznata je po svojoj usluzi najviše kategorije za najzahtijevniju klijentelu, koja svake godine uključuje i bogate i slavne iz cijeloga svijeta. Iako njihove identitete pomno skrivaju od javnosti, direktor Josip Klišmanić ipak je otkrio kako je, osim slavne Oprah, kroz zadarski aerodrom ovo ljeto prošlo i mnogo drugih slavnih lica, među kojima su naši proslavljeni nogometaši Luka Modrić i Dejan Lovren.




– U Zračnu luku ovo je ljeto sletjela slavna američka voditeljica i poduzetnica Oprah, Luka Modrić, mađarski premijer Viktor Orban, američka košarkaška legenda Shaquille O’ Neal, poznati belgijski vratar Thibaut Courtuis i brojni drugi, kazao je Klišmanić, pohvalivši se kako je Zračna luka s 31. kolovoza srušila sve svoje dosadašnje rekorde po prometu putnika.


– Travanj i svibanj dvostruko su nam jači nego prošle godine, a isto očekujemo i za jesen. U špici sezone blizu smo našeg maksimuma s postojećim kapacitetima i rasti možemo jedino u periodu izvan sezone. Jesen i zimu promet će se paralelno odvijati uz građevinske radove.


Ove će godine to biti još zahtjevnije, jer se zahvati rade na samoj zgradi terminala, a moramo biti gotovi do početka ljetnog režima letenja sljedeće godine, najavio je Josip Klišmanić, direktor Zračne luke Zadar, naglasivši kako će kalendar za sljedeću sezonu biti poznat tek krajem siječnja.




Okvirne najave kreću kroz listopad, a nadaju se barem jednakom broju linija koje su imali ovog ljeta.