ponedjeljak, 9. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

DOVRŠEN OČEVID

Stariji vozač na autocesti vozio neprilagođenom brzinom pa uzrokovao nesreću; poginuo je

Autor: Vladimir Mrvoš

08.09.2024. 19:18
Stariji vozač na autocesti vozio neprilagođenom brzinom pa uzrokovao nesreću; poginuo je

Foto: Sergej Drechsler



Očevidom kojim je rukovodila zamjenica općinskog državnog odvjetnika utvrđeno je da se nesreća dogodila kada 84-godišnjak upravljajući osobnim vozilom, riječkih registracijskih oznaka, iz smjera Svetog Kuzma prema čvoru Draga pritom ne koristeći obvezni sigurnosni pojas, nije prilagodio ni brzinu kretanja uvjetima i stanju ceste.




Stoga je prednjim dijelom vozila unatoč kočenju udario u osobno vozilo, zagrebačkih registracijskih oznaka, koje se kretalo u istom smjeru, a kojim je upravljala 22-godišnja hrvatska državljanka. To vozilo je odbačeno od udarca i udarilo je u osobno vozilo, njemačkih nacionalnih oznaka, što se kretalo ispred u istom smjeru. Vozilo 84-godišnjaka se pak odbilo i zarotiralo te udarilo u zaštitnu metalnu ogradu, a vozač je, nažalost, preminuo na mjestu događaja.


Tijelo preminulog vozača je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci radi provedbe obdukcije.


U nesreći su 22-godišnja vozačica i 23-godišnja putnica iz vozila zagrebačkih oznaka zadobile lakše ozljede.




Tijekom provedbe očevida promet se dionicom autoceste u smjeru Rijeke odvijao usporeno jednom prometnom trakom. Inače, u vrijeme prometne nesreće je na dionici autoceste bilo određeno ograničenje brzine i preusmjerenje u drugu prometnu traku zbog vozila u kvaru.