Klakočar Zupančić u Hrvatskoj boravi u povodu obilježavanja 81. godišnjice oslobođenja talijanskog fašističkog koncentracijskog logora Kampor na otoku Rabu, priopćio je saborski ured za odnose s javnošću.


Jandroković je odnose između dvije zemlje ocijenio “dobrosusjedskima i prijateljskima, utemeljenima na mnogostrukim povijesnim poveznicama, kao i na partnerstvu unutar Europske unije i NATO-a”, navodi se u priopćenju.




“Istaknuta je kvalitetna suradnja dviju država u području gospodarstva, energetike, kulture, obrane i unutarnjih poslova”, stoji u priopćenju.


Predsjednik Jandroković izrazio je posebno zadovoljstvo činjenicom kako je u prvih sedam mjeseci Hrvatsku posjetilo gotovo milijun i sto tisuća turista iz Slovenije te su slovenski turisti drugi po broju noćenja u našoj zemlji.


“Kada je riječ o otvorenim pitanjima između dviju država, sugovornici su se složili kako ih vlade dviju država trebaju rješavati u konstruktivnom duhu dobrosusjedstva, na način da ne opterećuju kvalitetu bilateralnih odnosa, uz stalno traženje konkretnijih iskoraka i rješenja prihvatljivih za obje strane”, ističe se u priopćenju.


Završno je obostrano istaknuta važnost nastavka produbljivanja međuparlamentarne suradnje, pri čemu je predsjednik Sabora slovenskoj kolegici ponovio poziv u službeni posjet Hrvatskoj.