Nedjelja, 8. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

tulum koji se ne propušta

Rock&Off Tour na Urbofon Live donosi zarazni disco groove i moćni garage rock.

Autor: Portal ZL

06.09.2024. 20:28
Rock&Off Tour na Urbofon Live donosi zarazni disco groove i moćni garage rock.


I ove godine Rock&Off Tour zaustavlja se u Zadru i u sklopu Urbofon Live programa predstavlja bendove Groovetastic i TV EYE, koji su se, među ostalima, našli u utrci za nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu Rock&Off, u kategoriji “Veliki prasak godine”.


Iza imena Groovetastic kriju se autori Davor Devčić (nekadašnji član zagrebačke plesne atrakcije Tango – no mnogo poznatiji kao producent i remikser) i Anđelko Preradović (DJ Xxxtended) te pjevačica Sabina Špoljar, koji od 2022. godine pronose funky house groove domaćom glazbenom scenom. Svoje prvo predstavljanje zadarskoj publici iskoristit će za promociju debi albuma “Disco uzvraća udarac”.


https://youtu.be/xVTQcqFcwd0?si=rGpNopMoBSBdBYk5




Zagrebački rokenrol sastav TV EYE nastao je u proljeće 2019. kao svojevrsna rekreacija članova koji su svirali obrade, no ubrzo se prometnuo u ozbiljniji autorski bend. Inspiraciju za ime benda pronašli su u pjesmi Iggyja Popa i Stoogesa.


Odlikuje ih čvrsti garažni rokenrol zvuk koji se najbolje može doživjeti na energičnim i glasnim nastupima uživo, na kojima se autorskoj okosnici benda (Miran Kurspahić, Saša Mitrović, Saša Strakoš) pridružuje ritam sekcija Igor Cecelj i Alan Mance. Početkom 2023. objavili su i svoj debitantski album ‘Kick It Out’, kojim su prezentirali svoju garažnu estetiku i rokenrol stav.


https://youtu.be/WFinRZYK3xo?si=aBVHP8FyL-NpIIcJ


Zaplešite kao da vas nitko ne gleda uz ovaj jedinstveni spoj disca i garage rocka 21. rujna od 21 sat u Polivalentnoj dvorani Providurove palače. Poziv na Rock&Off tour se ne propušta!


Koncert je besplatan.


Za pokroviteljstvo ove turneje zaslužni su Ministarstvo kulture i medija RH i pokretač nagrade Hrvatsko društvo skladatelja, organizator turneje je Unison – Hrvatski glazbeni savez.


O Urbofon Live programu


Urbofon Live je cjelogodišnji koncertni program koji prati domaću nezavisnu glazbenu scenu zamišljen kao svojevrsni nastavak na radijsku emisiju Urbofon koja se od 2018. godine emitira na HR Radio Zadru. Ciljevi programa su razvoj i upoznavanje publike s recentnom hrvatskom nezavisnom glazbenom scenom, jačanje lokalne glazbene scene kroz povezivanje i umrežavanje s glazbenicima iz cijele Hrvatske, pozicioniranje Zadra na koncertnu kartu urbane glazbene scene u Hrvatskoj, razvoj kompetencija mladih u području kulturnih i kreativnih industrija kroz volonterski program i iskustveno učenje. Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija, Hrvatskog društva skladatelja, Zadarske županije i Turističke zajednice Grada Zadra, a održava se u suradnji s Koncertnim uredom Zadar i uz podršku Varoške Pivovare, Papice i Centra nezavisne kulture Zadar.