Četvrtak, 5. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

NESREĆA

Ribara u riječkoj luci udarila struja, teško je ozlijeđen: 'Naš kolega je u teškom stanju...'

Autor: Marinko Glavan

04.09.2024. 16:56
Ribara u riječkoj luci udarila struja, teško je ozlijeđen: 'Naš kolega je u teškom stanju...'

Foto: ILUSTRACIJA/Luka Jeličić



Član posade ribarskog broda Adria 1 teško je ozlijeđen prilikom udara struje, u riječkoj luci, potvrdio nam je zapovjednik broda Damir Uhač. Nesretni 45-godišnji ribar je, prema Uhačevim riječima, u teškom je stanju u KBC-u Rijeka. Nastradao je od strujnog udara iz električnog kabela koji je bio spojen između broda i “ormarića” za opskrbu plovila električnom energijom na privezištu u luci.


– Naš kolega je u teškom stanju nakon nesreće. Ne znam točno kako je do toga došlo, jer to se dogodilo u ponedjeljak, oko 10 sati ujutro, kad smo već završili s iskrcajem ulova tako da u trenutku nesreće nisam bio na brodu. Kako su mi rekli kolege s broda, udarila ga je struja iz kabela kojeg je držao u ruci, spojenog između električnog ormarića i broda. Je li kabel možda bio oštećen prilikom iskrcaja, ili je uzrok strujnog udara nešto drugo, ne znamo. Možemo se samo nadati da će mu biti bolje. Riječ je o dobrom čovjeku koji je član naše posade već četiri godine, rekao nam je u kratkom telefonskom razgovoru Uhač.


Očevidac koji se zatekao na mjestu nesreće kratko nakon što se dogodila nam je kazao kako je ekipa hitne pomoći unesrećenog ribara oživljavala na licu mjesta, nakon čega su ga prevezli u bolnicu.




Nesreću je potvrdila i PU Primorsko-goranska.


– Izvješćujemo da je u ponedjeljak, 2. rujna oko 10.20 sati, policija zaprimila dojavu o nesreći na ribarskom brodu u riječkoj luci.


Naime, 45-godišnji hrvatski državljanin je prilikom rukovanja na brodu ozlijeđen strujnim udarom. Ozlijeđenom ribaru je pružena medicinska pomoć u KBC-u Rijeka gdje su mu utvrđene teške ozljede. Policijski službenici su nakon provedenog očevida izvijestili o utvrđenom nadležno državno odvjetništvo, Lučku kapetaniju, kao i Državni inspektorat, zbog daljnjih postupanja iz njihove nadležnosti, poručuju iz policije.