Hrvatska protiv Portugala igra u četvrtak u Portugalu, a napadač Osasune Ante Budimir raduje se novim akcijama koje su pred Vatrenima.“Osjećam se dobro, sretan sam što sam ponovno ovdje. Iza nas je veliko natjecanje na kojem, nažalost, nismo ostvarili cilj i teško nam je zbog toga, ali u životu i pogotovo nogometu sve dolazi brzo te je pred nama opet veliko natjecanje koje nam je donijelo puno radosti. Znam da nema Vide i Brozovića, oni su se odlučili oprostiti i njihove odluke treba poštivati. Međutim, nismo u krnjem sastavu. Ima i ozlijeđenih, ali zato nas je 23 ili 25 i svatko može dati doprinos. Očekujemo tešku utakmicu u Portugalu, znamo kakav i koliko težak protivnik nas očekuje. Pritom se ne treba vraćati na našu međusobnu prijateljsku utakmicu uoči Eura i uspoređivati te dvije reprezentacije i utakmice. Čeka nas nova utakmica i novo natjecanje, za nas jako važno. Očekujemo teškog i zahtjevnog protivnika, ali želimo i dalje biti u A Ligi nacija”, kazao je Budimir, koji je potom iznio zanimljivost o novom igraču u reprezentaciji Igoru Matanoviću.
“Ne poznajem ga previše, ali razgovarali smo i iznenadilo me da mi je prije osam godina skupljao lopte u St. Pauliju. Kao što sam ja na stadionu Radnika u Velikoj Gorici skupljao lopte Modriću, Eduardu i Ćorluki kad su igrali za mladu U-21 reprezentaciju. Smjena generacije nije apstraktan, ali je normalan proces u nogometu. Jedni odu, drugi dolaze, važno da je rezultat tu”, zaključio je Budmir.


Marin Pongračić na novo okupljanje Vatrenih stigao je kao prvotimac novog kluba, a reprezentativni branič je tijekom ljetnog prijelaznog roka Lecce zamijenio Fiorentinom.“Nismo baš startali najbolje, ali došlo je puno novih igrača, momčad vodi novi trener, igramo u novom sustavu i trebat će malo vremena da se ukomponiramo. Zadovoljan sam transferom u Fiorentinu, borio sam se za to dvije sezone u Lecceu. Nakon teške ozljede u prvoj godini, u drugoj sam odigrao 40 utakmica u kontinuitetu na visokoj razini i jako sam sretan tu gdje jesam. Sad je sve na meni. Češće sam u karijeri igrao s četvoricom u zadnjoj liniji nego trojicom, pa mi taj sustav više odgovara, ali spreman sam se prilagoditi svim izbornikovim zahtjevima. U svakom slučaju, bolje je isprobavati neke nove varijante protiv jačih suparnika, kada je svima fokus maksimalan”, zaključio je Pongračić.