Četvrtak, 5. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

objavljena snimka

Specijalci u Sesvetama uhitili srpskog bjegunca

Autor: Hina

03.09.2024. 11:12
Specijalci u Sesvetama uhitili srpskog bjegunca

Foto: Sceenshot/MUP



U kući na području Sesveta u ponedjeljak su policajci PU zagrebačke pronašli i uhitili državljanina Republike Srbije (48) za kojim je raspisana međunarodna potraga Interpola RS zbog bijega s odsluženja zatvorske kazne u Srbiji, u istoj akciji uhićena su još tri strana državljanina.


U ranojutarnjim satima u ponedjeljak policijski službenici Policijske uprave zagrebačke (PUZ) u kući na području Sesveta pronašli su i uhitili državljanina Republike Srbije starosti 48 godina te još trojicu stranih državljana koji su bili s njim u kući”, priopćili su iz PUZ-a.


Policijski službenici su na temelju ciljanog prikupljanja informacija došli do saznanja da se u kući u Sesvetama nalazi strani državljanin za kojim je raspisana međunarodna potraga Interpola Republike Srbije zbog bijega s odsluženja zatvorske kazne u Republici Srbiji.




Iz Policije su priopćili da je muškarac (48) odveden na Županijski sud u Zagrebu radi pokretanja ekstradicijskog postupka, dok su ostali muškarci dovedeni u službene prostorije policije.


Zbog nezakonitog boravka na teritoriju Republike Hrvatske uhićeni su i 22-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine te 34-godišnji državljanin Crne Gore, dok je kod 19-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine s reguliranim statusom u Republici Hrvatskoj pronađeno 3, 9 grama marihuane.


Nad 19-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine dovršeno je kriminalističko istraživanje te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja o suzbijanju zlouporabe droga, dok se prema ostaloj dvojici stranih državljana postupalo sukladno odredbama Zakona o strancima, izvijestili su iz policije.


VIDEO uhićenja pogledajte OVDJE.