Srijeda, 4. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

10. izdanje

Pobjednici Toreta Open Water plivačkog natjecanja Ana Bobanović i Mauro Bobanović

Autor: Portal ZL

03.09.2024. 09:48
Pobjednici Toreta Open Water plivačkog natjecanja Ana Bobanović i Mauro Bobanović

Foto: Matija Jandrić



Sestra i brat, Ana i Mauro Bobanović, pobjednici su 10. plivačkog maratona Toreta Open Water, ujedno i Prvenstva Hrvatske u apsolutnoj kategoriji te utrke ACI CRO CUP-a na 3.000 metara. Klub daljinskog plivanja Silba i Klub Daljinskog Plivanja Donat Zadar ove su nedjelje na Silbi održali jubilarni 10. Toreta Open Water plivački maraton – apsolutno Prvenstvo Hrvatske i ACI CRO CUP na 3.000 m.


U ženskoj konkurenciji prvo je mjesto zauzela Ana Bobanović (KDPSR Poreč), drugo mjesto Domina Žure (KDP Split), dok su treće mjesto podijelile Zrna Šijaković (KDP Donat) i Antea Galić (KDP Split). U muškoj je konkurenciji prvo mjesto osvojio Mauro Bobanović (KDPSR Poreč), drugo mjesto njegov klupski kolega Ivan Cetina, dok je treće mjesto osvojio Šimun Srzić (KDP Split).


Počasnu nagradu zahvale za desetogodišnje sudjelovanje u plivačkim maratonima na Silbi dobili su Silva Masnov i i Alen Fain, plivački KDP-a Donat, a nagrada zahvale dodjeljena je i Milivoju Mirosavcu koji je ulogu glavnog suca natjecanja obnašao svih 10 godina.




Bogate ARENA INTERNATIONAL nagrade u dobnim kategorijama ACI CRO CUP-a dodijelio je generalni sponzor MSM Swim Shop, a da plivačko natjecanje bude na visokoj razini omogućili su donatori AutoSelect doo Rijeka, Tim Kabel, Stomatološka poliklinika Dr. Štambuk, Aquaviva i ZKM Škabrnja.


Toreta Open Water 2024. sufinanciran je sredstvima Turističke zajednice Zadarske Županije te  Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU kao dio projekta ”Sportski duh Silbe 2024.”


Organizatori se zahvaljuju svim sponzorima i donatorima, domaćinu Konobi Alavija, volonterima na terenu i pomoćnim sucima u brodovima te pozivaju plivačice i plivače da i dogodine prvi vikend u rujnu rezerviraju za Toreta Open Water.


Fotografije i snimke natjecanja mogu se pronaći na FB stranici Klub daljinskog plivanja ”Silba”.