Ferrari se odlučio, za razliku od ostalih konkurenata, na samo jedan odlazak u boks tijekom utrke što se na kraju pokazalo kao dobitna kombinacija. Da je utrka potrajala još nekoliko krugova vjerojatno Leclerc ne bi zadržao vodstvo, ali u ovakvom scenariju je ipak proslavio pobjedu.


Posljednji put je Ferrari u Monzi pobijedio 2019. godine, a i tada je slavljenik bio 26-godišnji Leclerc koji je ove nedjelje proslavio sedmu pobjedu u karijeri.


Iza Leclerca se pozicionirao dvojac iz McLarena, drugi je bio Australac Oscar Piastri, a treći Britanac Lando Norris koji je trenutačno glavni konkurent Maxu Verstappenu u ukupnom redoslijedu Svjetskog prvenstva. Četvrto mjesto zauzeo je drugi vozač Ferrarija, Španjolac Carlos Sainz, koji ipak nije izdržao nalet McLarenovog dvojca.




Peti je bio Lewis Hamilton, a šesti Max Verstappen koji je zadržao vodstvo u ukupnom redoslijedu i trenutačno ima 62 boda više od Norrisa.


Norris i Piastri su imali dvije najbolje pozicije na startu utrke i došlo je do njihovog bliskog susreta na drugom zavoju koji nije, a mogao je vrlo lako, rezultirati pogubno. Norris je tijekom prvog dijela utrke imao brojne probleme i nije na najbolji način iskoristio tek sedmo vrijeme u kvalifikacijama Verstappena.




U ukupnom redoslijedu tako aktualni svjetski prvak Verstappen trenutačno ima 303 boda, dok je drugi Norris na 241. Treće mjesto drži Leclerc s 217 bodova.U redoslijedu konstruktora sve je gušće na vrhu pa tako vodeći Red Bull ima 446 bodova, dok drugi McLaren ima 438. Na trećem mjestu je Ferrari s 407 bodova.


Iduća utrka koja slijedi je Velika nagrada Azerbajdžana koja se vozi od 13. do 15. rujna.


Velika nagrada Italije, rezultati:
1. Charles Leclerc (Mon / Ferrari)    1:23.226
2. Oscar Piastri (Aus / McLaren)       +2.664
3. Lando Norris (VB / McLaren)         +6.153
4. Carlos Sainz (Špa / Ferrari)       +15.621
5. Lewis Hamilton (VB / Mercedes)     +22.820
6. Max Verstappen (Niz / Red Bull)    +37.932
…