Nedjelja, 1. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

nasilje

Prijetnjama pokušali prisiliti žrtvu da im prepiše skupocjena vozila

Autor: Šarlota Brnčić

01.09.2024. 14:26
Prijetnjama pokušali prisiliti žrtvu da im prepiše skupocjena vozila

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL



Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 47 i 22 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Iznuda na štetu 27-godišnjaka.




Naime, sumnja se da su s unaprijed stvorenom namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi, od sredine 2022. do 30. kolovoza 2024., u prethodnom dogovoru i zajedno s 33-godišnjakom i jednom zasad nepoznatom muškom osobom, u više navrata oštećenom upućivali ozbiljne verbalne prijetnje s ciljem da im na ime nepostojećeg novčanog dugovanja prepiše vlasništvo nad skupocjenim vozilima u svom vlasništvu.


Ustrajući u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi u navedenom su razdoblju u više navrata, koristeći se ozbiljnim prijetnjama, oštećenog zatražili da ih angažira za “zaštitu poslovanja” ugostiteljskih objekata na području grada Zagreba i Novalje u vlasništvu oštećenog čime su kod njega izazivali osjećaj uznemirenosti i straha za vlastiti život.


Od navedene namjere nisu odustajali te su u petak 30. kolovoza 2024. u popodnevnim satima, zajedno vozilima pratili oštećenog dok se kao suputnik vozio po gradu Zagrebu da bi u jednom trenutku, u blizini poslovnog centra u Novom Zagrebu i sustigli vozilo u kojem se nalazio oštećeni.




Nakon što su, sumnja se, izašli iz svojih automobila, verbalno su i fizički napali 27-godišnjaka pokušavajući ga izvući iz vozila.


U namjeri nisu uspjeli s obzirom da im je vozač automobila u kojem se nalazio oštećeni uspio pobjeći i odvesti oštećenog do zgrade policije kako bi, uslijed osjećaja straha i osobne ugroženosti, koje su kod njega izazvali osumnjičeni muškarci, događaj i prijavio policiji.




Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 47-godišnjak i 22-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.


Osumnjičeni 33-godišnjak za sada je nedostupan i za njim intenzivno traga, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.