Nedjelja, 1. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

novi incident

Pala rampa Jadrolinijinog trajekta dok je uplovljavao!

Autor: Portal ZL

01.09.2024. 09:50
Pala rampa Jadrolinijinog trajekta dok je uplovljavao!

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL



Novi incident na nekom Jadrolinijinom trajektu dogodio se u subotu navečer kada je trajektu pala rampa tijekom uplovljavanja u Supetar, piše Index. Trajekt je sada privezan u luci, a rapma je i dalje spuštena.




– Radi tehničkog problema s rampom, brod Mljet je u luci Supetar iskrcao sva vozila i putnike preko druge rampe te nitko nije ozlijeđen. U tijeku je otklanjanje tehničkog problema. Liniju preuzima trajekt Hrvat, rekli su za Index iz Jadrolinije.


Padu rampe svjedočila je žena koja je ovaj događaj opisala Indexu.


– Trajekt je došao iz Splita oko 21:55. Sjedili smo na rivi i čuli tresak pa vidjeli val. Otišli smo u luku i vidjeli da pluta na nekih 100 metara od obale. To nam je jedina veza sa Splitom, a ne osjećamo se sigurno, rekla je za Index čitateljica.




Trajekt Hrvat koji je preuzeo liniju na kojoj plovi Mljet također je prije desetak dana imao tehničkih problema s rampom. Naime, po dolasku u Split nije mogao spustiti rampu pa su se vozila iskrcavala na rikverc.


– Ovim putem vas obavještavamo da je posada trajekta Hrvat, sukladno najnovijim uputama o sigurnosti posade i putnika broda, odlučila iskrcaj u Splitu napraviti na drugoj rampi trajekta.




Ovakav se iskrcaj provodi iz predostrožnosti dok se ne utvrdi ispravnost tehničkog funkcioniranja sustava. U međuvremenu, sva su vozila iskrcana te je brod u redu, poručili su tada iz Jadrolinije.