Mark Chavez se pojavio pred okružnim sudom u Los Angelesu zbog optužbe o udruživanju radi nezakonite distribucije ketamina, a dozvoljeno mu je da ostane na slobodi uz jamčevinu od 50.000 dolara.


Chavez je ranije potpisao nagodbu sa saveznim tužiteljima da će priznati krivnju, za što je njegov odvjetnik Matt Binninger novinarima rekao da će učiniti u kasnijoj fazi postupka, koja će biti zakazana unutar nekoliko tjedana.




U sklopu uvjeta za jamčevinu koje je postavila sutkinja Jean Rosenbluth, Chavez je također morao predati svoju putovnicu te mu je zabranjeno obavljati liječničku praksu. Pristao je predati svoju licencu na zasebnom administrativnom saslušanju ranije ovog tjedna, prema glasnogovorniku glavnog državnog tužitelja.


“Moj klijent prihvaća odgovornost. Čini sve u svojoj moći kako bi surađivao, kako bi pomogao u ovoj situaciji te se veoma kaje”, rekao je Binninger pred sudnicom.


Odvjetnik je dodao da se Chavez ne kaje zbog Perryjevog statusa zvijezde, već zbog činjenice da “je preminuo netko tko se pokušavao izliječiti”.


Binninger je odbio komentirati pojedinosti slučaja. Chavez je pokunjene glave stajao pored svog odvjetnika, no ništa nije kazao.


Salvador Plasencia, drugi liječnik optužen u slučaju, nije priznao krivnju kao ni okrivljenica Jasveen Sangha, za koju su vlasti rekle da je bila neovlašten dobavljač droga te je bila poznata kao “kraljica ketamina”.


Kenneth Iwamasa, Perryjev osobni asistent s kojim je živio i koji je priznao da je glumcu ubrizgao drogu, i navodni posrednik koji je rekao da je ketamin nabavio od Sanghe, već su priznali krivnju.


Vlasti su rekle da je Plasencia kupio ketamin od Chaveza, a u porukama poslanim Chavezu, u kojima su raspravljali o iznosu koji će naplatiti Perryju za drogu, napisao: “Pitam se koliko će ovaj kreten platiti”.


Perry je preminuo u dobi od 54 godine u listopadu 2023. od “akutnih učinaka” ketamina i drugih čimbenika koji su doveli do toga da izgubi svijest i utopi se u svojoj kadi, prema nalazu obdukcije iz prosinca iste godine.


Glumac je javno priznao višedesetljetnu zloporabu droga, uključujući razdoblje kada je glumio Chandlera Binga u sitcomu “Prijatelji” iz 1990-ih.