Subota, 31. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

OTOK IŽ

Beživotno tijelo muškarca pronađeno u uvali Pardešćak

Autor: Portal ZL

31.08.2024. 13:12
Beživotno tijelo muškarca pronađeno u uvali Pardešćak

Foto: Luka Jeličić



Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) koordinirala je traganje za nestalim u širem području arhipelaga otoka Iža, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.




– Traganje za nestalim državljaninom Republike Hrvatske MRCC Rijeka pokrenula je jučer, 31. kolovoza slijedom dojave člana obitelji, a nakon što se nestali nije vratio u očekivanome vremenu iz ribanja u području iškog arhipelaga. Iz MRCC Rijeka koordinirana akcija traganja i spašavanja za nestalim pokrenuta je jučer u 19.46 sati, odmah po zaprimanju dojave te se provodila u suradnji s Lučkom kapetanijom Zadar, ispostavom lučke kapetanije u Salima, Postajom pomorske i aerodromske policije Zadar te nekoliko građana s privatnim brodicama u području između otoka Kudica i Fulija, kao i obalnog pojasa otoka Iža.


Kako do večernjih sati traganje nije rezultiralo pronalaskom nestaloga, akcija je privremeno obustavljena sinoć u 23.55 sati i nastavljena je jutros, 31. kolovoza u 05.30 sati, kada je od Obalne straže RH zatraženo uključenje zračne jedinice. Policijski službenici iz sastava PPAP Zadar jutros u 07.04 sati javili su u MRCC Rijeka o pronalasku beživotnog tijela u uvali Pardešćak, na otoku Ižu, slijedom čega je MRCC Rijeka okončala akciju. Istraga u ovome nesretnom slučaju provodi se u policijskoj nadležnosti, stoji u priopćenju.